Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Nex revolucira iskustva pomoću tehnologije snimanja pokreta

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Gaming industrija je evoluirala u ogroman sektor, prestižući čak i filmsku industriju po prihodima i utjecaju. Dok se ova evolucija nastavlja, gaming tvrtke usvajaju napredne tehnologije kako bi stvorile iskustva koja očaravaju igrače kao nikad prije. Jedan izvanredan akter u ovom pejzažu je Nex Team Inc., gaming platforma sa sjedištem u San Franciscu koja je uspostavila revolucionarno partnerstvo sa Sky Live, gurajući granice uključujućih igara.

Putovanje u Tehnologiju Snimanja Pokreta

Godine 2017., Nex je krenuo na putovanje kako bi pionirao snimanje pokreta koristeći kamere pametnih telefona. To se poklopilo s izdanjem Apple-ovog A12 Bionic čipa, koji je otvorio novo doba procesorske moći. CoreML, Apple-ov okvir za strojno učenje, pojednostavio je izvršenje modela strojnog učenja na mobilnim uređajima. Nex je iskoristio tu procesorsku snagu kako bi stvorio sofisticiranu postavu koja uključuje snimanje pokreta, analizu strojnog učenja i interpretaciju korisničkog pokreta.

Nex-ova tehnologija oslanja se na vodeće procesore sustava na čipu (SoC), koji olakšavaju osnovno snimanje pokreta i praćenje pokreta. Proces započinje snimanjem okvira kamere na uređaju, koji se potom šalje neuronskoj procesorskoj jedinici (NPU). Ovdje analiza strojnog učenja izvlači položaj tijela, omogućavajući snimanje korisničkog pokreta. Ovi podaci se zatim integriraju u game engine, pretvarajući korisničke pokrete u interaktivni sadržaj.

Vrhunac Nex-ovih napora je njihov razvojni komplet za snimanje pokreta (MDK), razvijen na Unity softveru. Ovaj komplet omogućava praćenje pokreta putem jedne RGB kamere, omogućujući snimanje pokreta na različitim operacijskim sustavima, uključujući Android. Iskorištavanje hardverske akceleracije unutar SoC-ova dodatno poboljšava mogućnosti kompleta, optimizirajući zaključivanje modela položaja putem strojnog učenja. Nex ne koristi MDK samo za svoje igre, već ga dijeli i s vanjskim studijima, potičući suradni pristup razvoju uključujućih igara.

Sky Live: Uzdižući Iskustvo Uključujuće Igre

Značajan trenutak u Nex-ovom putovanju je njihovo partnerstvo sa Sky Live, poduhvat koji ima za cilj redefinirati zabavu snimanjem pokreta. Interaktivne TV kamere tvrtke Sky Live, pokretane naprednim SoC čipovima, izdvajaju pokrete pri brzini od 30 sličica u sekundi. Ova tehnologija omogućava stvaranje iskustava temeljenih na pokretima koja brišu granice između stvarnosti i igre.

Mogućnosti tvrtke Sky Live proširuju se izvan uobičajene zabave. Interaktivne kamere pronalaze primjenu u video konferencijama, gledanju snimljenih poziva, povezanim emisijama i čak praćenju tjelesne kondicije za povratne informacije o vježbanju. Nex igra ključnu ulogu u ovom partnerstvu, doprinoseći sa 17 od 27 iskustava koja dolaze uz Sky Live. Pomoću interaktivnih iskustava koja se donose u domove, Nex i Sky Live mijenjaju pejzaž distribucije i potrošnje zabave.

Oblikovanje Budućnosti Igračih Pokreta

Pristup Nex-a igrama temeljenim na pokretima izdvaja ga od konkurencije. Dok su prethodnici poput Nintendo Wii, Microsoft Kinect i Nintendo Switch istraživali igranje temeljeno na pokretima, Nex eliminira potrebu za složenim dodacima poput slušalica ili senzora na tijelu. Umjesto toga, Nex vizionira budućnost u kojoj se igre temeljene na pokretima besprijekorno integriraju s svakodnevnom opremom poput televizora i uređaja za postavljanje. Ova demokratizacija igara temeljenih na pokretima ima potencijal pokrenuti revolucionarnu promjenu u načinu na koji komuniciramo s zabavom.

Koncept “trenutka iPhone-a” služi kao vodilja za Nex-ovu viziju. Baš kao što je iPhone transformirao pejzaž pametnih telefona, Nex teži istom za televizijske uređaje za postavljanje. Interaktivne mogućnosti kamere nude niz primjena izvan običnog strujanja sadržaja. Rastući interes za Nex-ov pristup ističe apetit za interaktivnim iskustvima koja spajaju digitalni i fizički svijet.

Osnaživanje Razvojnih Programera uz Unity

Suradnja Nex-a s razvojnim programerima temelj je njihovog uspjeha. Razvojni komplet za snimanje pokreta, izgrađen na Unity platformi, pruža platformu prilagođenu korisnicima za stvaranje igara temeljenih na pokretima. Pružajući dodatak za Unity i alate MDK-a, Nex stvara okruženje pogodno za inovacije.

Razvojni programeri zainteresirani za Nex Playground mogu izravno stupiti u kontakt s Nex-om, potpisujući sporazum o povjerljivosti (NDA) kako bi pristupili MDK-u. Ovaj suradni pristup dao je impresivne rezultate, s nekim developerima koji su izradili svoje prve igre unutar nekoliko mjeseci. Dostupnost MDK-a, zajedno s poznavanjem Unity-ja, smanjila je prepreke za ulazak, potičući kreativnost i raznolikost u razvoju igara temeljenih na pokretima.

Skaliranje Prema Sjajnoj Budućnosti

Nex-ove ambicije protežu se izvan sadašnjosti. Univerzalna upotrebljivost razvojnog kompleta za snimanje pokreta proteže se preko raznih uređaja, od telefona i tableta do Mac računala i osobnih računala. Prepoznajući superiornost iskustava temeljenih na televiziji, Nex neprestano proširuje podršku za takve platforme, uključujući Sky Live i Apple tvOS 17. Kako platforme s kamerama postaju ključne za budućnost igara temeljenih na pokretima, Nex je pozicioniran da predvodi ekosustav uključujućih igara.

Kroz jačanje sposobnosti svog kompleta i njegovanje partnerstava, Nex ima za cilj pojačati svoj utjecaj. Ova strategija uključuje uključivanje intelektualnog vlasništva (IP), privlačenje više developera i raznovrsnost svojih ponuda. Spajanjem distribucije, razvoja i inovativnih partnerstava Nex se pozicionira na čelu vožnje privlačnih, uključujućih iskustava za potrošače.

Zaključno, Nex Team Inc. revolucionira pejzaž igara putem svojeg naprednog pristupa tehnologiji snimanja pokreta. Partnerstvo sa Sky Live i razvoj razvojnog kompleta za snimanje pokreta pokazuju Nex-ovu predanost pružanju uključujućih iskustava koja povezuju jaz između mašte i stvarnosti. Dok Nex nastavlja gurati granice i osnaživati ​​developere, budućnost igara temeljenih na pokretima nosi beskrajne mogućnosti za inovacije i angažman.