Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

PISMO organizira učenje rada u Unreal Engine-u

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

U Poduzetničkom inkubatoru Sisačko-moslavačke županije PISMO powered by A1 specijaliziranom za gaming industriju traje tromjesečna edukacija za sve željne usavršavanja izrade videoigara radom u popularnom Unreal Engine-u.

Dvadeset i pet (25) polaznika koji su edukaciji pristupili koristeći sustav vaučera od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za program „Objektno orijentirano programiranje u izradi videoigara“, a koji provodi Pučko otvoreno učilište Novska, postat će uskoro stručnjaci za proizvodnju videoigara u trenutno drugom po redu najviše korištenom engineu u Hrvatskoj.

Prema najnovijoj analizi CGDA, drugi po redu najkorišteniji engine za proizvodnju videoigara je Unreal. Unity koristi 68% game dev studija, dok je Unreal na 22%.

„Baš zato smo se odlučili ponuditi znanja za rad u Unrealu. Naime, u inkubatoru PISMO već je nekoliko godina moguće učiti raditi u Unityju i Blenderu. No, za pokretanje nove edukacije trebali su nam partneri. U svijetu brze tehnološke evolucije, suradnja između obrazovnih institucija i industrije postaje ključna u pripremi polaznika za izazove suvremenog tržišta rada.“, poručuju iz POU Novska i inkubatora PISMO.

Zato uz predavače i stručnjake inkubatora PISMO polaznici uče i od profesora sa Fakulteta organizacije i informatike (FOI) što predstavlja izuzetan korak prema integraciji akademske izvrsnosti te praktičnih industrijskih znanja.

„Ovog puta smo nastavu provodi više predavača, a to polaznicima omogućuje veće znanje i bržu primjenu naučenog.“, ističu u inkubatoru PISMO koji najavljuje i novu grupu edukacije Unreal Engine-a.