Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

“Primjena XR-a u interpretaciji kulturne baštine“ jedna od tema nove konferencije u Otočcu

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske uz pridružene partnere podržavaju drugo  izdanje konferencije „Nematerijalna baština kao potencijal razvoja“.

Ovogodišnje izdanje konferencije „Nematerijalna baština kao potencijal razvoja“ pruža stručan i kvalitetan sadržaj u temama koje povezuju kulturu, turizam, poduzetništvo, obrtništvo, menadžment, marketing i primjene novih tehnologija.

Konferencija će biti održana 7. lipnja 2024. godine u Hotelu Park Exclusive s početkom u 18 sati. U uvodnom dijelu konferencije održat će se potpisivanje sporazuma o suradnji između Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar i Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac.

U dva panela govorit će se o sljedećim temama:

  • „Očuvanje tradicija iz prošlosti kao zalog za održivu budućnost“ –   dr. sc. Mirela Hrovatin
  • „Referentni centar za nematerijalnu kulturu“  – dr. sc. Irena Miholić
  • „Kultura, gospodarstvo, turizam: nematerijalna baština kao međusektorska poveznica“ – Katarina Bušić, prof. povijesti i etnologije
  • „Baština u kojoj su ljudi glavni protagonisti“ – Meri Vesanović, mag. art. hist. et tal.
  • „Predstavljanje i komuniciranje u brendiranju kulture“ – dr. sc. Krešimir Dabo
  • „Primjena XR-a u interpretaciji kulturne baštine“ – Ante Fumić, bacc. oec.

Konferencija završava umrežavanjem i razmjenom iskustava kroz druženje govornika, predstavnika pokrovitelja i partnera te sudionika konferencije u gastro kutku.

Posebno za istaknuti u ovogodišnjem izdanju konferencije je pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske. Financijsku podršku pružaju Grad Otočac i Turistička zajednica Ličko-senjske županije koji su ujedno i partneri konferencije te im se pridružuju Turistička zajednica Grada Otočca, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Institut za etnologiju i folkloristiku, Hrvatska gospodarska komora, Veleučilište Aspira, Prilika GRP d.o.o., Muze d.o.o., Katedra Čakavskog sabora pokrajine Gacke, Razvojni centar Ličko-senjske županije i Klaster Lika Destination.

Ova konferencija otvorenog je tipa i namijenjena je svima zainteresiranima. Više o ovogodišnjoj konferenciji možete saznati ovdje.