Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Izdvajamo svojih top 5 360 sminki HRvatske

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Dokaz da Hrvati nimalo ne zaostaju u digitalnim tehnologijama je sve veći broj 360 snimki hrvatskih lokacija. Hrvatske ljepote i poznate turističke lokacije tako je putem VR tehnologije i snimki u formatu od 360 stupnjeva posjetilo već na stotine tisuća ljudi. Snimke najčešće nastaju u produkciji turističkih i marketinških agencija, travel blogera ali nerijetko i amaterskih snimatelja koji su se odlučili uložiti u 360 tehnologiju. Nakon cjelodnevnog istraživanja i virtualnog putovanja, odlučili smo se za svojih top 5 najzanimljivijih videa.

1. Šetnja Starim gradom Dubrovnikom

Youtube kanal HenkTravelVideo nudi mnoštvo 360 snimki raznih mjesta u svijetu. Između ostalog i snimke iz Zagreba, Splita i Dubrovnika. Mi smo se odlučili na prvo mjesto staviti ovu snimku, koja kreće s tvrđave Lovrijenac te prolazi starim gradom te završava kadrovima iz stare gradske luke.

2. Bicikliranje uz simpatičnu suputnicu

Ukoliko ste više kontinentalni tip, možda će vas zanimati ova snimka bicikliranja u okolici Slatine. Svakako obratite pozornost na suputnicu Nelu, simpatičnu i hrabru macu kojoj ne smeta vjetar u kosi te traži najbolji položaj za lijep pogled.

3. Trešnjevački plac

Najnovija snimka, u čak 5.7K rezoluciji, dolazi nam sa zagrebačke Trešnjevke, točnije trešnjevačke tržnice. Prilika Group snimila je kako izgleda subotnje jutro na poznatom placu te kako su prodavači reagirali na oko 360 kamere.

4. Zagreb techno party

Za malo “žešće” iskustvo odlučili smo se na, također kvalitetnu snimku, noćnog provoda. Radi se o snimci techno party-a u zagrebačkoj Areni i to iz prvih redova. Uronite i javite nam što mislite!

5. Slavlje u Slavonskom Brodu nakon utakmice Hrvatska – Francuska

Na svakom popisu velikih hrvatskih trenutaka se mora naći i nešto sa svjetskog prvenstva. Atmosferu u Slavonskom Brodu zabilježio je kanal Svijet360. Sjetimo se lude atmosfere tih dana!