Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Bosna i Hercegovina u 360 snimkama 

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Kada ste zadnji put razgledavali Bosnu i Hercegovinu u svim kutevima? Ne pametite, pa ni mi. Ovaj tekst služi upravo odgovaranju na to pitanje. Izabrali smo 4 atraktivne snimke i izdvojili ih za vas. 

Sarajevo pod snijegom

Snimka prekrasnog snijegom prekrivenog Sarajeva, glavnog grada Bosne i Hercegovine, snimila je tvrtka Helifilm. U videu su dronom prošli iznad grada, a osvrćući se oko sebe možete preletjeti nad prekrasnim vidicima pa i nad najpoznatijom sarajevskom Baščaršijom. Svaki Sarajlija ponosan je na ovaj video svog grada, a dosad je video pogledalo njih više od 12 000. 

Putovanje iznad Bosne i Hercegovine

Europska banka za obnovu i razvoj autor je videa koji ima više od 100 000 pregleda, a prikazuje Bosnu i Hercegovinu iz zraka putem koridora VC. Video je objavljen sredinom 2019. godine, a napravljen je u vidu reportaže projekta i naracije s titlovima i zanimljivim projekcijama. Neka od mjesta koje možete vidjeti su Zenica i Kakanj.   

Kroz Čapljinu 

Zanimljiv video dolazi i iz Čapljine. Turistička razglednica u 360 snimci obilazi Trg Kralja Tomislava, Rimsku vilu, grad Počitelj i Otomansku kulu, park prirode Hutovo Blato i druge lokacije. Cijeli video ima engleski narativ. 

Video starijeg datuma iz Jajca

Neobičan montirani video, ali od snimki 360, dolazi iz Jajca. Još 2017. godine napravljen je ovaj atraktivan video koji okuplja više fotografija koje su snimljene u Jajcu. Autor videa je Samed Žužić Multimedia.