Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Isplati li se kupiti Lenovo Mirage Solo?

Lenovo Mirage
Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Kako virtualna stvarnost osvaja svijet, čini se da se gotovo svaka tehnološka tvrtka uključila u trend. Lenovo se za svoj dio kolača pokušao izboriti uređajem Mirage Solo. Ove praktične naočale predstavljaju prvo standalone rješenje za Google Daydream platformu. Za razliku od drugih Daydream uređaja, korisnici mogu pristupiti sadržaju bez zasebnog pametnog telefona ili računala. Google je u međuvremenu odustao od daljnjeg razvoja Daydream-a no Mirage Solo zaslužuje biti spomenut.

Lenovo Mirage Solo – specifikacije

Lenovo Mirage Solo koristi tehnologiju Google “Worldsense” kako bi vam pomogao u učinkovitijoj interakciji sa svojim okruženjem u izboru virtualnih svjetova. Ne morate brinuti o žicama, a ugrađeni procesora Qualcomm Snapdragon pobrinut će se kako bi sve radilo glatko. Lenovo Mirage Solo opremljen je s:

  • Operativni sustav Daydream
  • Qualcomm Snapdragon APQ8098 procesor
  • 5 QHD zaslon
  • 4 GB memorije
  • 64 GB prostora za pohranu
  • VR kamera
  • Intel Wi-Fi i Bluetooth 5.0
  • Udoban uravnotežen dizajn
  • Worldsense Google tehnologija
  • 250 ugrađenih aplikacija

Lenovo Mirage Solo naočale su jedno od početnih rješenja za današnje tvrtke i pojedince u potrazi za prvim imerzivnim VR iskustvom. Prosječan rad baterije je oko 2,5 sata, tako da se možete prepustiti virtualnim svjetovima neko vrijeme. Naočale su također prilično udobne i ne bi trebale previše opterećivati ​​vašu glavu tijekom korištenja. Lenovo također nudi niz dodatne opreme za nadogradnju

Prednosti u odnosu na ostale Daydream uređaje

Iako je nešto primitivniji od drugih VR naočala na današnjem tržištu, Lenovo Mirage Solo je fantastičan proizvod bez potrebe za velikim dodatnim ulaganjima. Lenovo tvrdi da Mirage Solo nudi istu vrstu imerzivnih iskustava kao drugi Daydream uređaji povezani na računalo. Međutim, stvarnost je da ćete vjerojatno propustiti pristup nekim naprednijim aplikacijama, zbog ograničene memorije i procerske snage. Druge karakteristike koje vam može pružiti Mirage Solo su:

Google WorldSense: Google WorldSense je Googleova najsuvremenija kreacija namijenjena razumijevanju kretanja bilo koje osobe koja koristi VR naočale. Nema potrebe za postavljanjem drugih vanjskih senzora. Vaš Lenovo Mirage Solo uređaj automatski će pratiti vaše kretanje kada nagnete i pomaknete glavu.

Jednostavan pristup aplikacijama: Uz Mirage Solo poprilično je jednostavno započeti VR avanturu. Odmah možete pristupiti više od 250 Daydream aplikacija. Od gaminga do VR putovanja i online live događaja, YouTube-a, Netflixa, nema ograničenja u tome što možete isprobati. Nažalost, nećete imati pristup aplikacijama koje su isključivo za Oculus Store.

Udoban: udobnost VR uređaja može napraviti veliku razliku u tome koliko ćete se osjećati uronjeni u iskustvo. Mirage Solo dizajniran je s ergonomijom na umu, tako da možete ostati aktivni u svom novom svijetu koliko god želite. Čak i ako koristite cijelo punjenje baterije od 2-3 sata, ne biste trebali imati problema s umorom ili naprezanjem očiju.

Izvrsni vizualni prikazi: Unatoč tome što su jedne od povoljnijih VR naočala, Mirage Solo nije štedio na mogućnostima vizualizacije.. Mirage Solo dolazi s vidnim poljem od 110 stupnjeva – jednim od najširih među sličnim uređajima. Također dobivate zaslon ultra visoke razlučivosti koji sadrži naprednu Lenovo tehnologiju zaslona koja je prilagođena posebno za Daydream

Mirage Solo omogućuje svakodnevnim korisnicima da postanu kreatori sadržaja, snimajući slike i videozapise putem dostupnog dodatka Mirage kamere s Daydreamom. Dodatna kamera olakšava bežični prijenos sadržaja na YouTube ili Google Photos okruženja.

Mirage Solo je jednostavan, pristupačan i učinkovit. Nema kapacitet ili snagu novijih VR uređaja no kao standalone rješenje nudi dobru alternativu Samsung Gear VR-u te sličnim uređajima koji se koriste uz pomoć pametnih telefona. Daydream se neće dalje razvijati no ukoliko ste zadovoljni postojećim sadržajem i aplikacijama, Mirage Solo je dobar uređaj za isprobavanje osnovnih VR funkcionalnosti.

izvor: xrtoday.com