Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

XR naočale za remote gaming – crowdfunding kampanja uskoro završava

VITURE One
Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Koliko puta vam je na vašem putovanju nedostajao vaš Playstation, PC ili Xbox? Crowdfunding kampanja za VITURE One rješava taj problem i još njih nekoliko. Početna cijena ovih naočala je 400$ a uz pomoć 5G ili WiFi veze možete pokrenuti svoje Playstation, Steam ili Xbox igre s cloud-a.

Modno osviješteno računalo oko vrata

Viture One dizajniran je od strane studija Layer, poznatog po dizajniranju proizvoda za kompanije poput Bang & Olufsen. Glavna misao dizajna je bila naći ravnotežu između modnog dodatka i gadgeta kakve inače nosimo na sebi. Okviri Viture One naočala izgledaju više-manje uobičajeno a u sebi skrivaju najnoviju tehnologiju. Pomoću magnetskog kabela spajaju se na ogrlicu koja služi za upravljanje i primanje sadržaja.

Viture One odlikuje se kompatibilnošću s drugim uređajima i aplikacijama

Hvale se kao prvi nosivi uređaj s licencom za Google Android TV, dolazi s predinstaliranim aplikacijama za streaming i gaming te je podržan od strane Google Play Store-a. Nije potrebno spajati Androdi smartphone i funkcioniraju kao samostalan uređaj. S druge strane, pomoću USB-C priključka mogu se povezati sa Steam Deckom, MacBook-om, iPad Air/Mini/Pro i više raznih Android smartphona: Samsung Galaxy S9, S10, S20, S21, Note8, Note9, Note10, Note 20, Z Fold serija; Samsung Galaxy Tab S4, S5e, S6, S7, i S8 serija; OnePlus 8, 9; Oppo Find X2, X3; Sony Xperia 1, 5; LG Style 3, V60, Velvet

Projekt osnovane od strane Apple i Google veterana

Kako navode u Kickstarter kampanji, VITURE su osnovali Google i Apple veterani – Dave, Emily i Sean. Cijeli tim ima mnogo iskustva iz AR/VR industrije te su bili dio istraživanja i razvoja za Google Glass, Vuzix, ODG, Nreal i Lenovo A3. Neki od članova tima također imaju iskustva iz upravljanja opskrbnim lancima za Apple, Xiaomi i Lenovo. Preostalo je još dva tjedna do isteka Kickstarter kampanje i očekivana sredstva su već prikupljena. Isporuka uređaja očekuje se u listopadu no u ponudi ih je sve manje pa bolje požurite!