Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije rasprodala NFT dalmatinere!

Dalmatia NFT

OpenSea.io

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije organizirala je projekt Turizam 3.0 na kojem je direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella upoznao nazočne s novim tehnologijama.

Naime, navedena TZ odlučila je stvoriti virtualnu reprezentaciju turističkih spomenika i kreirala je NFT. O tome što su NFT-ovi smo pisali u ovom članku. Tvrtke Locastic i Fortitudo development pomogli su zajednici oko ulaska u Metaverzum. U Sandboxu su izgradili Dioklecijanovu palaču u kojoj je moguće voditi razgovor sa carom, igrati antičke igre, gledati izložbe i skupljati kolekcije antičkih novčića. Palača je trenutno u izgradnji te je spomenuta izgradnja tvrđava Klis i Salona ili trogirske katedrale.

Nadalje, prestavljena je DalmatiaNFT što je kolekcija od 101 dalmatinera. Dalmatineri su dobili imena Bepo, Frane, Duje i Stipe te su rasprodani. DalmatiaNFT je moguće kupiti u Open Sea virtualnoj trgovini i košta gotovo 6000 dolara.

Od 4 faze Turizam 3.0 projekta, finalizirana je prva. Najavljuje se pokretanje nagradnog NFT fonda te radionice za TZ i turističke djelatnike s ciljem razvoja digitalnog turizma.

Joško Stella napominje kako bio se Splitsko-dalmatinska županija ovakvim inicijativama mogla pozicionirati kao lider tehnoloških inovacija u turizmu.

Proces će potrajati jer se radi o novim tehologijama i staroj praksi sustava (nadležnia tijela, institucije i uključeni službenici). Bitno za napomenuti jest činjenica da se djelatnici obrazuju o novim tehnologijama koje će u budućnosti postati bitnije.

Kao iduća faza projekta napominje se poticanje dolaska što većeg broja turista kroz NFT i virtualni svijet što će biti prikazano u nadolazećim kampanjama.

IZVOR: netokracija.com