Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

VIDEO Popularni Dolac snimljen je u 360 i možete ga razgledati preko VR uređaja u prvom licu

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Smještena u samom centru grada, između između Trga bana Josipa Jelačića, Kaptola i Gornjeg grada, Dolac je najveća i najposjećenija tržnica u gradu Zagrebu.

Ime je dobila po starom gradskom naselju Dolac na čijem mjestu je izgrađena 1930. godine. Dolac je u to vrijeme bio svojevrsna sirotinjska četvrt prepuna malih kuća gusto naslaganih između Kaptola i crkve sv. Marije. Rušenje tog dijela grada, čija povijest seže u srednji vijek, u ono vrijeme je izazvalo veliko negodovanje građana. Lokaciju Dolca odabrao je arhitekt Viktor Kovačić, a projektirao ju je arhitekt Vjekoslav Bastl.

Tržnica se sastoji od otvorenog dijela na kojem se prodaju voće, povrće i mliječni proizvodi te natkrivenog dijela  s mesom i mliječnim proizvodima. Posjetitelje na vrhu stepenica tržnice dočekuje kumica Barica, spomenik kipara Stjepana Gračana koji je postavljen 2006. godine. Lik žene s košarom na glavi simbolizira sve “kumice” – vrijedne žene iz okolice Zagreba koje svojim kupcima prodaju voće i povrće iz vlastitog vrta ili rade domaći sir i vrhnje.

Slikoviti crveni šestinski suncobrani koji prodavače štite od vremenskih neprilika jedan su od najpoznatijih simbola ovog živopisnog i omiljenog okupljališta svih generacija, kako Zagrepčana tako i njihovih gostiju. Tržnicu Dolac u potrazi za kvalitetnom domaćom hranom tjedno posjeti više od 190.000 posjetitelja, uvjerite se i vi u bogatu ponudu u našem videu!

Upute za gledanje:

• ukoliko snimku gledate putem mobitela okrenite ekran u desno ili lijevo i razgledajte okolinu
• ukoliko snimku gledate putem laptopa ili računala, pritisnite desnu tipku miša i povucite pogled desno ili lijepo i razgledajte okolinu
• ukoliko snimku gledate preko VR headset uređaja, prebacite se na 360 snimku i uživajte u potpunom dojmu!

Video je snimila agencija Prilika Grupa u tehnologiji VR 360.