Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Imate webshop artikle u 3D modelu? Sada ih možete predstaviti kupcima, objavljeno na Google Marketing Live 2022

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Google Marketing Live 2022 donio je neke spektakularne informacije o kojima se malo govori u masovnim medijima. Ova vijest može biti tzv. “game changer” u webshop svijetu i e-commercu.

U novostima koje su na ovom svjetskom događanju najavili, našao se i podnaslov “AR in Search” o kojem je govorio Bill Ready iz Googlea.

Photo: Google Marketing Live 2022

“Ako imate 3D modele proizvoda koje prodajete, Google ih sada može predstaviti kupcima koji traže slične artikle, upravo na Searchu!”

Predsjednik, Commercea i Plaćanja & NBU u Googleu – Bill Ready

Što to točno znači?

Klikom na “View in your space”, traženog artikla, artikl se prikazuje unutar ekrana smartphonea, nakon čega ga možete staviti u svoju prostoriju u stvarnoj veličini koja se prikazuje na ekranu. Ovo će biti moguće isključivo kod trgovina koje su uploadale 3D model svojih artikala, pa trenutno nema mnogo takvih, no ne treba sumnjati da će velike svjetske trgovine vrlo brzo usvojiti te mogućnosti.

Sve je odlično prikazano na komadu namještaja, fotelji koja se prodaje u webshopu. Iz Googlea tvrde da će ovo iznimno povećati vizualizaciju kupnje kupcima, te kvalitetno pokazati artikl u dosad neviđenom obliku. Dakle, fotelju ćete moći staviti u svoju sobu, te vidjeti kako se uklapa u prostor. Neviđeno.

Pogledajte video!