Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Novi „hands-free“ dodaci za Ray-Ban Stories

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Mark Zuckerberg objavio je na svom Facebook profilu kako Meta lansira nove dodatke za Ray-Ban Stories pametne naočale. Tako ćete, od sada, s njima moći obavljati pozive, poslušati i slati poruke preko WhatsApp-a. Također će biti moguće slati direktno odgovoriti preko Messengera ili WhatsAppa koristeći svoje glas.

„Danas lansiramo više „hands-free“ dodataka za Ray-Ban Stories. Sada možete obavljati pozive, čuti softverski čitane poruke na WhatsApp-u. Uskoro ćete također moći direktno odgovarati na Messenger ili WhatsApp poruke pomoću glasovnih naredbi.“

Mark Zuckerberg na svom Facebook profilu

Podsjetimo se, Ray-Ban Stories su AR pametne naočale koje je razvila Meta u suradnji sa EssilorLuxottica. Naočale sadrže dvije kamere, zvučnik, mirkofon, zaslon na dodir; i sve to je ugrađeno u okvir naočala. Od dvije kamere koje su ugrađene u naočale, jedna služi za slikanje, a druga za snimanje videa. Naočale se mogu povezati s mobitelom putem bluetootha. Mikrofon i zvučnik koriste za upravljanje Facebook Assistant programom, a kojim se upravlja pomoću glasa. Kako bi snimili kratki video, potrebno je dodirnuti zaslon na dodir koji se nalazi na desnoj sljepoočnici. Kako bi uslikali fotografiju, trebate umjesto dodira, kratko držati prst pritisnut na zaslon. Naočale dolaze s USB-C utorom za punjenje i trajanjem baterije od 3 sata.

Prije koji mjesec, otvorena je Meta trgovina u kojoj će kupci imati mogućnost testiranja Metine rastuće linije pametnih hardverskih uređaja, uključujući hedset za virtualnu stvarnost Quest 2, Ray-Ban Stories pametne naočale te uređaj za videopozive Portal. Tvrtka će također prodavati neke od uređaja direktno u trgovini. Meta također vidi svoje ulaganje u hardver kao priliku za diversifikaciju svog poslovnog modela u vrijeme kada se suočava s nekoliko prijetnji na tržištu, uključujući nova pravila koja je nametnuo Apple kojima je cilj ograničiti sposobnost giganta društvenih medija da prikuplja informacije o korisnicima iPhonea kako bi ih ciljao s reklamnim kampanjama. Ako Meta bude prodavao vlastite hardverske uređaje, neće se morati oslanjati na druge tvrtke kako bi svoje usluge stavio u ruke korisnika.