Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Legend – Between Gods: interaktivna mitološka AR knjiga

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Legend – Between Gods je interaktivna knjiga grčke mitologije u kojoj se nalazite u ulozi heroja i sami stvarate svoju avanturu. U ilustriranoj knjizi grčke mitologije, kroz 124 stranice upuštate u avanturu čiji je krajnji cilj da i sami postanete bog. Kako ćete to postići, isključivo je na vama. Možete birati hoćete li biti dobar ili zao bog.

Knjiga je 100% originalna i ručno rađena, sa 3D printanim koricama. Ilustracije u knjizi su crtane rukom.

Koristeći AR tehnologiju kako bi proširili i doradili slike na stranicama, knjiga pomoću dorađene stvarnosti oživljava dvanaest bogova iz knjige. Čitatelji će moći vidjeti bogove i stvorenja u 3D-u te će ih moći kontrolirati.

Primjeri raznih scena iz knjge

AR aspektu ove knjige moguće je pristupiti putem aplikacije koja je besplatna na Google Play-u i AppStore-u. Aplikaciju instalirate na svoj mobitel i pomoću aplikacije skenirate stranicu u knjizi. AR sadržaj ne pojavljuje se samo na stranicama knjige već po čitavoj sobi u kojoj se nalazite. Sve što trebate napraviti je usmjeriti kameru na ravnu površinu, poput zida.

Sadržaj dokumenta

Priča

Kako biste postali bog, morate se boriti i poraziti ljubomorne grčke bogove i čudovišta koja ih služe. Njih možete ubiti sa raznim oružjima do kojih postupno dolazite kako napredujete u priči. Ovo nisu bogovi kave poznajete. Ovi bogovi su sitničavi i ljubomorni. Vaša jedina šansa da preživite u ovom surovom svijetu je vjera u sebe. Bogove morate prizvati iz knjige i poraziti.

Primjeri oružja

Priča je interaktivna. Sami odlučujete što će se u priči dogoditi i kako će se ona razviti. Nakon što pročitate dio, biti će vam predstavljen niz odluka i različitih izbora. Neki od izbora će pogurati priču dalje, no odaberete li krivo priča može vrlo ubrzo završiti. I to kobno.

Poseidon koji gleda ljude

Na početku priče sami stvarate svojeg lika. Sve što trebate napraviti je slikati selfie i upisati svoje ime. Nadalje sami odlučujete o tome kako će vaša igra napredovati.

Izrada lika

U prvom sljedećem videu moguće je vidjeti kako će izgledati Hall of Glory – mjesto na kojem se nalaze bogovi nakon što ih porazite u igri. U drugom možete videjti kako će izgledati prizivanje bogova kada ste spremni boriti se s njima.

Značajke igre

  • 100% ručno rađena knjiga sa 3D polimer koricama
  • Vi ste protagonist
  • Interaktivnost – sami pišete svoju priču
  • AR – dorađena stvarnost
  • Knjiga je dostupna na više jezika

Igra

AR knjiga je trenutno u razvoju. Legend – Between Gods drugi je projekt ovakve prirode za tim Realic Corporation. Prva knjiga, Book of Asmodeus bila je hit na kickstarteru i prodano je više od 1000 kopija u prvih 5 mjeseci otkako je lansirana.

Za detaljnije informacije i podupiranje Legend – Between Gods-a možete posjetiti Kickstarter stranicu igre.

Za sve slike i videe su zaslužni su developeri igre, Realic Corporation.