Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

PICO Dev Jam 2023: Razvijamo VR inovacije

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

PICO Dev Jam 2023 je revolucionarno globalno natjecanje koje organizira PICO, vodeća tvrtka za virtualnu stvarnost. S misijom poticanja inovacija i uranjanja sudionika u svijet proširene stvarnosti (XR), ovo natjecanje obećava preoblikovati način na koji doživljavamo i interagiramo s virtualnim okruženjima. Pogledajmo detalje ovog uzbudljivog događaja.

PICO Dev Jam 2023 planiran je od 25. rujna do 10. prosinca i uključuje niz sesija obilaska kampusa diljem SAD-a i EU. Vremenski okvir uključuje registraciju, podnošenje prijava, ocjenjivanje i objavu potencijalnih pobjednika, zaključujući se konačnim otkrićem 10. prosinca.

Redefiniranje XR: Izvan Mašte, U Inovaciji

Osnovna tema ovog natjecanja je “Redefiniranje XR: Izvan Mašte, U Inovaciji.” Sudionike potiče da izgrade VR i mješovite stvarnosti koje guraju granice kreativnosti i funkcionalnosti. Ova tema poziva developere da istraže različite aspekte XR tehnologije.

Što Izgraditi

Sudionici su zaduženi za izradu demo aplikacije ili oblikovanje dokumenta koji se uklapa u temu natjecanja. To može uključivati dizajn igara, rješenja za produktivnost, zabavne doživljaje, edukativne alate, financijske i medicinske primjene, radne alate, višekorisničke scenarije i čak transformaciju mobilnih aplikacija u 3D ili VR doživljaje. Developeri su potaknuti da uključe specijalizirane SDK-ove tvrtke PICO kako bi obogatili svoje projekte.

Formati za Prijavu

Sudionici imaju fleksibilnost u podnošenju svojih projekata, koji mogu biti u obliku dizajn dokumenta, online dokumenta, demo aplikacije ili video demonstracije. Prihvaćeni su različiti formati, uključujući prezentacijske slajdove, Word dokumente, PDF-ove i video materijale. Predani projekti moraju biti sposobni za konzistentnu instalaciju i rad na namijenjenoj platformi ili emulatoru.

Integracija PICO SDK

Developeri su potaknuti da iskoriste PICO-ove SDK-ove kako bi obogatili svoje projekte. PICO Sense Pack nudi rješenja za razvoj mješovite stvarnosti, uključujući značajke poput prostorne kalibracije i prostornih sidara. PICO Interaction Pack fokusira se na praćenje pokreta ruku i podržava Unity-ov XR paket za ruke, pridržavajući se OpenXR standarda.

Nagrade (Približno 60 riječi): PICO Dev Jam 2023 obiluje velikodušnim nagradama od 49,500 dolara. Nagrade su podijeljene u različite kategorije, od 1. do 5. nagrade, priznajući iznimne prijave. Osim toga, postoje nagrade za najbolju igru, najbolju neigru, najbolji MR dizajn i najbolje praćenje pokreta ruku. Pobjednici će biti odabrani iz različitih regija diljem svijeta.