Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Questhaven: Dungeons & Dragons u virtualnoj stvarnosti

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Tabletop igre i virtualna stvarnost: to je moćna kombinacija. U VR-u imate snažan osjećaj društvene prisutnosti i možete se slobodno kretati.  Jedna od igara koja vješto kombiniraju je Questhaven.

QuestHaven je tabletop RPG platforma koja dolazi na PC, PCVR i samostalni Meta Quest 2, s planovima za proširenje na druge uređaje u budućnosti. To je okruženje sa skupom alata za igranje vaših igara na vaš način! Slično kao poznata stolna igra Dungeons & Dragons, ali ovaj put u VR izdanju! Nakon samo tjedan dana na Kickstarteru, QuestHaven je uspio osigurati svoj početni cilj financiranja od 50.000 dolara.

Proživite avanturu!

Istražite tamnice, suočite se s neprijateljima, bacajte kockice i odigravajte uloge! QuestHaven daje i igračima i Game masterima alate koji su im potrebni da uživaju u svojim omiljenim stolovima! Questhaven daje alate, ali je avantura ostavljena u vašim rukama.

Za game mastere: gradite nevjerojatne svjetove, napunite gradove NPC-ovima ili tamnice čudovištima. QuestHavenovi glavni alati za igre temeljeni su na osobnom računalu, a uključuju graditelj svijeta, kao i sve što je potrebno za praćenje kampanje. Game masteri će također moći preuzeti kontrolu nad svojim NPC-ima prelaskom na VR pritiskom na gumb. Stvorite zgrade ili tamnice od modularnih dijelova i podijelite ih sa zajednicom. Nije vam do gradnje? Samo zgrabite ono što su drugi napravili, kamp orkova, užurbanu krčmu, sobe u tamnici ili cijelu kartu.

Za igrače: Stvorite i prilagodite figuru svog lika, zatim postavite njegov list likova da odgovara RPG-u po vašem izboru. Krećite se po kvadratnoj ili šesterokutnoj mreži ili slobodno pomoću našeg mjernog alata. Obavezno još jednom provjerite radijus prije nego što vatrenom kuglom progutate i prijatelje i neprijatelje.

Dijeljenje mapa!

Oživite svoj svijet s velikim paketom ekoloških alata. Prilagodite iskustvo i neka vaši igrači urone u avanturu. Igrači mogu odabrati teme pjesama i postaviti pozadinske zvukove. Ubuduće žele igračima dati mogućnost da umiješaju zvučne efekte koje žele u svoje zvukove iz okoline (tj. zvukovi grada/konobe, vjetra, zlokobnih zvukova pećina, stvorenja i više).

Kreatori igre planiraju uvesti zvučnu ploču za Game mastera kako bi mogao brzo reprodukcirati određene zvučne efekte kad je potrebno (npr. zveket strelica, grmljavina, zatvaranje/zaključavanje vrata, rika čudovišta i više).

Glavni elementi igre

  • Neovisno o sustavu: Cilj je da igrači mogu pokrenuti igru na bilo kojem sustavu, bez obzira na kućna pravila ili kućnu pripremu koju odaberu. Automatizacija se ograničava kako bi se stekla fleksibilnost.
  • Društveno iskustvo: Ništa nije bolje od iskustva “za stolom” sa prijateljima ili poznanicima, mogućnost uživljavanja u pustolovnu je neopisiva. Želimo ponovno stvoriti njegove društvene aspekte, dok eksponencijalno povećavamo veličinu svijeta.
  • Jednostavan za korištenje: Korisnici se ne bi trebali osjećati preopterećeni našim alatima. Intuitivni alati koji obavljaju posao naš su prioritet.

Trenutno, igru možete dobiti tako da donirate minimalno 30$ na stranici. Postoje još par cijena članarina, ali najosnovnija je od 30$, gdje dobijete kopiju igre te posebnu ulogu u njihovom Discord serveru

Za više informacija o igri, posjetite njihovu službenu stranicu.