Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Vlada Južne Koreje među prvim investitorima u Metaverzum

Južna Koreja
Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Južna Koreja, država inače poznata po strogoj regulaciji kriptovaluta, pokazuje ozbiljan interes u Metaverzum. Vlada Južne Koreje će uložiti preko 170 milijuna dolara u razne Metaverzum projekte. Time, vlada Južne Koreje postat će jedna od prvih vlada koja je napravila tako nešto. Dosad ste mogli čuti da su slična ulaganja u tehnologije u nastajanju provodile države poput Salvadora, Barbadosa te neki američki gradovi.

“Digital New Deal” za tehnologije u nastajanju

Digital New Deal
Što je Digital New Deal?

Južnokorejska investicija u Metaverzum dio je programa Ministarstva znanosti i informacijskih i komunikacijskih tehnologija pod nazivom “Digital New Deal”. Program vodi Lim Hyesook koji je Metaverzum nazvao “neistraženim digitalnim kontinentom s neograničenim potencijalom”. Fond sredstava bi se najprije iskoristio za izgradnju metaverzume platforme, koja bi građanima omogućila virtualni pristup raznim vladinim uslugama.

Poznata kao tehnološki progresivna nacija, Južna Koreja je poduzela proaktivne korake i za promicanje nove tehnologije blockchaina. Bila je među prvim vladama koje su uvele slučajeve korištenja blockchaina za vladine urede, što je postavilo standard za druge zemlje. Sve veći interes Južne Koreje za tehnologiju u nastajanju mogao bi potaknuti druge nacije da ozbiljnije shvate ideju Metaverse, prenosi cointelegraph.