Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

5 VR horor igara savršenih za noć vještica

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Tražite li dobar način za provesti noć vještica u udobnosti vašeg doma ili samo volite horor? Ako posjedujete VR naočale, preporučam vam da ove godine umjesto nekog strašnog filma iskoristite priliku i doživite nezaboravno horor iskustvo iz prve ruke.

Horor žanr definitivno je profitirao zbog nastanka i razvijanja virtualne stvarnosti (VR-a). Danas upravo zbog toga možete iskusiti akciju i strah kao nikada do sada, a sve to iz udobnosti i sigurnosti vlastitog doma.

U ovom članku preporučit ću vam 5 kvalitetnih VR horor igara koji vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnima.

The Walking Dead: Saints and Sinners

Saints and Sinners je VR avantura u serijalu The Walking Dead. Priča Saints and Sinnersa smještena je u ruševinama New Orleansa prepunog zombija. Pošto je riječ VR igri, ona se uvelike razlikuje od dosadašnjih The Walking Dead igara. Ovaj put se borite i šuljate uokolo kako biste preživjeli dok rješavate interesantan misterij koji obuhvaća cijeli grad unutar kultnih gradskih četvrti i sve to u prvom licu.

Kroz priču ćete naići na druge preživjele koji vam mogu ili pomoći na vašem putovanju ili postati opasni neprijatelji. Vi također možete njima pomagati ili možete biti nemilosrdni i oduzeti im sve što imaju. Izbor je u potpunosti vaš. Međutim, imajte na umu da sve što odaberete ima posljedice.

Dok druge igre o zombijima možda nisu uspjele postići dobru ravnotežu između sablasnosti i sveopće zabave nemilosrdnog ubijanja zombija, The Walking Dead: Saints and Sinners je definitivno uspjela.

The Walking Dead: Saints and Sinners dostupan je na Steamu, Meta Storeu i PlayStation Storeu.

Phasmophobia

Ne možemo govoriti o VR horor igrama, a da ne spomenete Phasmophobiu. Radi se o jedinstvenoj co-op igri u kojoj preuzimate ulogu istražitelja paranormalnog i istražujete razne uklete lokalitete u potrazi za nadnaravnim bićima i entitetima. Ljepota ove igre je u tome što svaki igrač preuzima određenu ulogu u timu. Neki će, tako, istraživati ​​jezive lokacije koristeći raznu opremu za lov na duhove i nadnaravna stvorenja, dok će drugi pružati podršku iz kombija.

Oni od vas koji su uživali u PT-u (demu otkazane igre Silent Hills) definitivno će uživati u Phasmophobii pošto su obje igre pružaju slično iskustvo. U igri hodate napuštenom kućom naoružani samo svjetiljkom u potrazi za nečim važnim, dok se igra polagano poigrava vašim osjetilima. U VR-u je ovo iznimno zastrašujuće jer znate da će na kraju nešto užasno doći po vas. I u pravu ste. Nešto užasno što vreba u kući s vama. I na kraju će vas pronaći.

Phasmophobia je dostupna na Steamu.

Five Nights at Freddy’s: Help Wanted

Tvorci poznatog serijala Five Nights at Freddy’s, Steel Wool Studios, učinili su nezamislivo i napravili verziju igre za sve glavne VR naočale. I igri ste zarobljenog u mračnom sablasnom restoranu u kojem vas progone sablasni animatronici. Ovo vjerojatno i ne zvuči toliko strašno, ali Five Nights at Freddys definitivno nije postao kultni horor klasik bez razloga.

VR naočale donose novu razinu zabave i imerzije u ovu klasičnu horor igru. Zasigurno će vas navesti da se zapitate kako ste je uopće ikada igrali bez njih.

Five Nights at Freddy’s: Help Wanted dostupan je na Steamu, Meta Storeu i PlayStation Storeu.

Cosmodread

Savršena igra za fanove Alien filmova i Dead Space serijala, Cosmodread je definitivno igra koju ne želite propustiti. Radi se o jezivoj SF igri u kojoj ste zarobljeni unutar oštećenog svemirskog broda. Na vama je da popravite ključne dijelove broda. U tome će vam svakako odmoći brojne sablasti koje se kriju i vrebaju u tamnim zakucima broda.

Dok pokušavate popraviti brod, morat ćete naći metke i razne zalihe koje su vam potrebne kako biste se obranili. Ljepota ove igre leži u proceduralnoj generaciji. Zbog toga ni jedna dva igranja nikada neće biti ista.

Cosmodread je dostupan na Steamu  i Meta Storeu.

The Exorcist: Legion VR

I za kraj jedna od, bez sumnje, najstrašnijih VR igara do sada. U njoj preuzimate ulogu istražitelja koji traži odgovore nakon niza čudnih događaja koji se počnu događati u jednoj crkvi. Igra je podijeljena na  više epizoda i kulminira u posljednjem scenskom trenutku koji je svakako dostojan holivudskog blockbuster horor filma. Cijelu igru se može završiti u nekoliko sati, no prepuna je napetih trenutaka i jezivih trenutaka i scena.  

Port ove igre za Quest malo vizualno zaostaje u usporedbi s VR naočalama koje za rad koriste računalo, no razlika je stvarno mala, igra je i dalje iznimno igriva i kvalitetna. Definitivno je riječ o jednoj od ponajboljih VR horor igra. Ako volite horore, ali ne možete se odlučiti, svakako bismo preporučili da isprobate Exorcista.

The Exorcist: Legion VR je dostupan na Steamu, Meta Storeu i PlayStation Storeu.