Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Apple zaustavlja razvoj Vision Pro 2 kako bi se usredotočio na pristupačnijee slušalice

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

O Appleovim VR slušalicama, Vision Pro, pričalo se godinama prije nego što su konačno najavljene 2023. godine. Sa svojim elegantnim dizajnom i vrhunskim hardverom, dolaze s velikom cijenom od 3500 USD, što ih čini niche proizvodom. Sada se čini da Apple odgađa sljedeću verziju Vision Pro kako bi se usredotočio na jeftiniji model.

 

Od lansiranja Vision Pro-a, kružile su glasine da će Apple podijeliti liniju proizvoda na dva: “Pro” model i jeftiniju verziju. The Information objašnjava da Apple smanjuje broj zaposlenika koji rade na vrhunskim VR slušalicama i povećava podršku za proračun proračunskih slušalica.

Apple Vision Pro: Revolutionary, But Not for You | PCMag

 

Apple se možda udaljava od vrhunskog nasljednika Vision Pro. Tvrtka je navodno rekla najmanje jednom dobavljaču da je pauzirala rad na premium slušalicama i da neće trebati komponente koje je planirala koristiti. Međutim, Apple će i dalje zaokupiti svoj opskrbni lanac s proračunskim slušalicama, za koje se priča da imaju sličan hardver kao premium model, što predstavlja svoje izazove.

 

Pojedinosti o proračunskim slušalicama, kodnog naziva N109, prvi su se put pojavile 2022. Apple namjerava imati cijenu od oko 1600 dolara, sličnu najskupljim modelima iPhonea. Iako je to još uvijek skupo za VR slušalice, manje je od polovine cijene Vision Pro. Apple se bori s hardverskim kompromisima, poput zadržavanja skupe tehnologije zaslona uz moguće smanjenje broja kamera, korištenje jeftinijeg remena i manje upečatljivih zvučnika.

Why Apple Vision Pro Is Amazing For Movies Thanks To One Key Technology

 

U izvješću se tvrdi da je Apple izvorno planirao izdati proračunske slušalice krajem 2024., ali još nije izradio niti radni prototip. Apple se sada nada da će ga objaviti do kraja 2025. s proširenim brojem osoblja. Fokusiranje na jeftiniji model čini se pravim potezom. Apple obično ne dijeli podatke o prodaji, ali dobavljači su navodno smanjili proizvodnju Vision Pro komponenti do 50% zbog niske potražnje.

 

Nikada se nije očekivalo da će se slušalice od 3500 dolara dobro prodavati, a čak i oni koji su spremni potrošiti toliko mogli bi oklijevati kupiti još jedan skupi VR proizvod ubrzo nakon toga. Dakle, ima smisla raditi na jeftinijem modelu koji bi mogao privući više kupaca. Apple nije isključio povratak na premium slušalice kasnije, ali tek nakon što jeftiniji model bude u proizvodnji.