Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Digital Catapult i Target3D pokreću mrežu studija

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

U povijesnoj suradnji, Digital Catapult i Target3D predstavili su prvu mrežu naprednih studija za medijsku produkciju u Velikoj Britaniji, spremnu preoblikovati pejzaž medijske kreacije. Ova mreža koristi najsuvremeniju tehnologiju, uključujući snimanje pokreta, virtualnu produkciju, privatne 5G mreže, XR opremu i fotogrametriju, kako bi medijsku produkciju odvela do dosad neviđenih visina.

Studiji najnovije tehnologije

Lansiranje mreže označeno je predstavljanjem dvaju studija najnovije tehnologije, jednog u Gatesheadu i drugog u Londonu. Ovi studiji opremljeni su vrhunskom tehnologijom dizajniranom za udovoljavanje evoluirajućim potrebama medijske i zabavne industrije.

Dock Street Studio u Londonu

Smješten u londonskoj Dock Street, ovaj studio ima dva prostrana prostora namijenjena snimanju pokreta do deset izvođača istovremeno. Omogućuje sveobuhvatno snimanje, uključujući cijelo tijelo, prste i izraze lica, zajedno s kompleksnim sekvencama izvedbe. Primjene ove tehnologije obuhvaćaju iskustva virtualne i proširene stvarnosti, vizualne efekte i animaciju.

Virtualna produkcija u Gatesheadu

U Gatesheadu se nalazi jedinstveni zakrivljeni LED zaslon unutar LED volumena od 8mx3.5m. Ovaj inovativni sustav idealan je za virtualnu produkciju i omogućuje kreatorima uroniti se u dinamične i vizualno zadivljujuće okoline.

Ovi studiji su povezani putem privatne 5G mreže, ključnog elementa koji omogućuje stvaranje različitih oblika medijskog sadržaja istovremeno. Ova infrastruktura osnažuje daljinsko usmjeravanje sadržaja, potiče suradnju na nacionalnoj i međunarodnoj razini i povećava učinkovitost produkcije.

Edukacijska partnerstva

Predanost mreže razvoju talenata i podršci lokalnim zajednicama očita je kroz partnerstva s obrazovnim institucijama. Suradnje s organizacijama ScreenSkills, Goldsmiths Sveučilište u Londonu, Guildhall School of Music and Drama i Gateshead College usmjerene su na ubrzanje istraživanja i inovacija te jačanje lokalnih talenata.

Ovaj projekt nadopunjuje postojeću mrežu od 20 studija koju već posjeduje Digital Catapult diljem Velike Britanije. Jeremy Silver, izvršni direktor Digital Catapulta, istaknuo je predanost organizacije unaprjeđenju kreativnih industrija u Velikoj Britaniji. Naglasio je važnost pomicanja granica i vođenja svijeta u eri zabave koja kombinira održivost i kreativnost, te koja ponovno definira način na koji se medij proizvodi, dijeli i doživljava.

Allan Rankin, izvršni direktor Target3D-a, istaknuo je povezivanje digitalnog i stvarnog svijeta, što otvara vrata uzbudljivim mogućnostima. Istaknuo je važnost unaprjeđenja kreacije medija u smislu kvalitete, brzine, inteligencije i održivosti. Studio AMP Dock Street već je dao značajan doprinos stvaranju naprednog medijskog sadržaja, razvoju video igara, kinematografiji i iskustvima virtualne stvarnosti.

Otključavanje potencijala

Mreža za naprednu medijsku produkciju Digital Catapulta i Target3D označava ključni trenutak u britanskoj zabavnoj industriji. Iskorištavanjem najsuvremenije tehnologije i poticanjem suradnje s obrazovnim institucijama, mreža ima za cilj osnažiti kreatore, podržati lokalne zajednice i potaknuti inovaciju.

Dok se zabavna industrija nastavlja razvijati, prva mreža za naprednu medijsku produkciju u Velikoj Britaniji ima potencijal preoblikovati budućnost zabave stvaranjem uzbudljivog, kvalitetnog i održivog sadržaja. Koristeći najsuvremeniju tehnologiju, surađujući s obrazovnim institucijama i s predanošću pomaku granica medijske produkcije, ova mreža obećava redefiniranje budućnosti zabave.