Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Vodafone-ova AR aplikacija unaprjeđuje Audi

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

U našem brzorastućem svijetu električne mobilnosti, zadovoljenje sve većih zahtjeva za učinkovitom i dostupnom infrastrukturom za punjenje je od suštinskog značaja. Istraživanja pokazuju da će do 2030. godine biti potrebno do 6,8 milijuna javnih stanica za punjenje kako bismo ostvarili ambiciozni cilj Europske unije da se smanji emisija CO2 iz putničkih automobila za 55%[1]. Audi, međutim, već je ispred igre i svojim kupcima nudi premium iskustvo punjenja električnih vozila u ključnim gradovima diljem Njemačke.

Infrastruktura punjenja

Dok se krećemo prema električnoj budućnosti, potreba za pouzdanom infrastrukturom za punjenje postaje neosporna. Porast u usvajanju električnih vozila zahtijeva dostupne opcije punjenja kako bi se umirila zabrinutost zbog ograničenog dosega, što je česta briga vozača električnih vozila koji strahuju da će im baterija ostati bez energije dok su na putu.

Audi je proaktivan u rješavanju ovih pitanja osnivanjem premium punktova za punjenje na strateškim lokacijama, posebno u urbanim područjima. Ovi punktovi ne pružaju samo alternativu kućnim stanicama za punjenje, već i rješenje za zabrinutost zbog ograničenog dosega.

Predstavljanje aplikacije

U suradnji s Vodafoneom, Audi je predstavio interaktivnu aplikaciju dorađene stvarnosti (AR) koja je osmišljena kako bi unaprijedila iskustvo korisnika na Audi lokaciji u Nürnbergu. Ova aplikacija obećava redefiniranje načina na koji korisnici komuniciraju s punionicama i uslugama koje pružaju.

Audi-jeva punionica u Nürnbergu već je poznata po svojim premijerskim ponudama, uključujući više radnih stanica, mogućnost rezervacije soba za sastanke, terasu i prostoriju za opuštanje gostiju. Ona nadmašuje svoju svrhu punjenja, nudeći grickalice, tople napitke i prikazivanje uživo na ekranima za šest punionica.

Snaga dorađene stvarnosti

Sada, putem svojih pametnih telefona, korisnici mogu pristupiti važnim informacijama o uslugama, ponudama i funkcijama punionice putem interaktivne AR aplikacije. Štoviše, aplikacija pruža virtualnu turu Audi punionice, pomažući posjetiteljima da se lako snalaze na lokaciji.

Besprijekorno Spajanje Stvarnog i Digitalnog Svijeta

Istaknuta značajka ove aplikacije je sposobnost da preklapa dodatne digitalne informacije, obogaćujući fizičko okruženje, poput “digitalnog konobara”. Koristeći kameru telefona i trodimenzionalno skeniranje okoline, aplikacija prepoznaje na što korisnik gleda i pruža dodatne digitalne informacije.

5G Mreža: Temelj inovacije

Uspjeh ove AR aplikacije omogućen je niskim latencijama i pouzdanošću Vodafoneove 5G mreže. S 5G tehnologijom, informacije se mogu besprijekorno i u stvarnom vremenu prenositi, povezujući fizički i digitalni svijet.

Razvoj ove revolucionarne AR aplikacije nalazi se pod okriljem “XR Tvornice” Vodafoneove poslovne korisničke divizije. Ovdje, posvećeni tim razvojnih inženjera za AR/XR surađuje s specijalistima iz IT, poslovne strane i inovacija, radeći zajedno s drugim kompanijama kako bi stvorili inovativne aplikacije, iskorištavajući potencijal 5G tehnologije.

Širenje horizonta

Ako se AR aplikacija pokaže uspješnom u Nürnbergu, Audi planira je proširiti na druge lokacije, uključujući Salzburg, Berlin, München i Zürich. Konačni cilj je pretvoriti vrijeme punjenja u kvalitetno vrijeme i pružiti gostima neusporedivo iskustvo usluge.

Vodafoneova aplikacija dorađene stvarnosti predstavlja značajan korak naprijed u svijetu punjenja električnih vozila. Spajajući digitalni i fizički svijet na suptilan način, ona nudi Audi korisnicima jedinstveno i uzbudljivo iskustvo, umanjujući njihove brige o punjenju i strahu od ograničenog dosega. Kako električna mobilnost nastavlja dobivati na snazi, inovativna rješenja poput ove aplikacije ključna su za oblikovanje budućnosti u kojoj će usvajanje električnih vozila biti praktično i luksuzno. S Vodafoneovom 5G mrežom i Audijevom predanošću premijerskom punjenju, budućnost električne mobilnosti izgleda svjetlije nego ikad prije.