Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Edukacija u metaverzumu nije više samo koncept

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Do sada smo već vidjeli mnoštvo projekata u metaverzumu koji su se bavili gamingom, socijalizacijom, radom na daljinu i kreativnim stvaranjem. Stoga ne čudi da se i prosvjeta odlučila uključiti u igru i krenula istraživati ​​načine za uvođenje obrazovanja u virtualni svijet.

Optima Classical Academy, čarter škola na Floridi prihvatila je novu tehnologiju i objavila svoju namjeru da uspostavi virtualnu školu koja će primati učenike bez školarine počevši od kolovoza 2022. Škola će opremiti do 1300 učenika Meta Quest VR naočalama kako bi mogli sudjelovati u virtualnoj nastavi.

Učenici će moći sami odabrati predmete, projekte i zadatke u kojima žele sudjelovati. Nastava će se odvijati putem VR naočala uživo. Ovakva vrsta nastave ima mnoge prednosti. Na primjer, na nastavi iz povijesti možete posjetiti stari Rim ili piramide u Gizi, a onda na sljedećem satu iz astronomije možete pobliže promotriti planete Sunčevog sustava. Tipičan školski dan bit će podijeljen na četiri sata predavanja uživo u metaverzumu i još četiri sata samostalnog učenja i rješavanja dodatnih zadataka.

Optima Classical Academy, koja tvrdi da je prva virtualna škola na svijetu, kaže da su odlučili pozabaviti se potrebom proizašlom iz pandemije COVID-19 te njezinih brojnih valova i varijanta, kako bi stvorili alternativne načine dosezanja učenika i prenošenja znanja.

U videu možete pogledati kako to zapravo izgleda.

Ako vas zanima više o sličnim stvarima, možete pročitati o tome kako su bivši studenti s Harvarda organizirali godišnje druženje u metaverzumu.