Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Prodaja Pico 4 VR naočala ne ide po planu

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Prodaja Pico 4 VR naočala za sada ne ispunjava očekivanja, navodi Sina (kineska novinska kuća) u svom izvještaju. U izvješću Sina navodi kako ima insajdere u Picu. Oni navode da se tvrtka očito nadala da će ove godine prodati više od milijun slušalica, ali taj cilj vjerojatno neće biti ispunjen. Čak i prije ovoga insajderi su naveli kako je tvrtka osigurala 2,5 milijuna VR naočala namijenjenih prodaji,  da bi kasnije ta brojka bila smanjena na 1,8 milijuna.

Međutim, ovaj navod je kontradiktoran Picovoj jedinom javnom izjavom o toku prodaji. Naime, sredinom listopada, tjedan prije lansiranja Pico 4 VR naočala na zapadno tržište, tvrtka je upozorila da će neke prednarudžbe u Europi biti odgođene zbog “globalne potražnje bez presedana”.

Nadalje, u Sininom izvješću gore navedeni insajder otkrio je da ByteDance, od Picove inkorporacije podržava Pica što se tiče kapitala i količine resursa koja im je dostupna, ali zbog brzog širenja tvrtke, privlačnost njihovih proizvoda i korisnika je u opadanju. Uz to, izvješće također navodi da je prošlogodišnja ByteDanceova kupovina Pica stvorila unutarnja neslaganja u Picu te da je s brzim širenjem tvrtke došlo do “frakcijskih rasprava” između prvobitnih zaposlenika i novog osoblja koje je došlo iz ByteDancea.