Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Potvrđen datum izlaska Pico 4 VR hedseta

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Pico Interactive, proizvođač VR hedsetova, prošlog tjedna su najavili svoj novi, samostalni VR hedset – Pico 4.
Prisjetimo se, Pico su u travnju ove godine predstavili svoj Pico Neo 3 – VR hedset primarno namijenjen VR entuzijastima u Europi. Sada, nakon samo malo više od 5 mjeseci, na tržište izbacuju Pico 4. Mnogi smatraju ovaj hedset kvalitetnom i direktnom konkurencijom popularnom Metinom Quest 2 hedsetu.
Osnovu Pico 4 hedseta čini Qualcomm Snapdragon XR2 čipset. Isti čipset koriste i Meta Quest 2, Pico Neo 3, Vive Focus 3 i mnogi drugi samostalni VR hedsetovi.

Izvor slika: Pico

Koliko će Pico 4 koštati?

Kako zasad stvari stoje, Pico 4 ćete moći nabaviti u dvije varijante. Varijanta s mjestom od 128 gb doći će 429 € (oko 3230 kn) dok će ona s više mjesta, 256 gb, koštati 499 € (oko 3760 kn). Pico 4 moći ćete prednaručiti od ovog listopada. Također postoji mogućnost da će korisnici koji su kupili Neo 3 Link moći prednaručiti Pico 4 možda već od ovoga tjedna.

Kada će Pico 4 postati dostupan?

Pico 4 treba bi biti lansiran 18. 10. 2022. Uređaj će prvo postati dostupan u Europi, zatim u Japanu i Južnoj Koreji. Pico Interactive također planiraju lansirati svoj novi uređaj u Singapuru i Maleziji kasnije ove godine.
Zanimljivo je što se za sada, kako se čini, Pico namjeravaju držati dalje od američkog tržišta. Vjerojatno zato što smatraju da Meta za sada dominira američkim tržištem te smatraju da će zauzimanje mjesta na Europskom tržištu možda u budućnosti otvoriti put ka Američkom tržištu.