Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Direktni kineski konkurent Meta Quest-u – Pico Neo 3 Link – stigao u Europu

Pico Neo3 Link
Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Kineski proizvođač VR headsetova Pico Interactive, najavio je prošlog mjeseca da će se ovog mjeseca plasirati eurposko tržište sa svojim novim Pico Neo3 Link headsetom. Taj dan je konačno došao. Samostalni headset je od sada dostupan u Njemačkoj, Francuskoj, Španjolskoj i Nizozemskoj.

Pico je lansiranje nazvao „beta“ verzijom, ograničavajući države u kojima se headset može nabaviti, isto tako ograničavajući kupce na na jedan Neo3 Link. S cijenom od 449 € (oko 3400 kn), Pico Neo3 ima mogućnost samostalnog funkcioniranja, kao i povezivanja s PC-om. Vlasnici mogu downloadati aplikacije i sadržaj sa Pico Store-a ili igrati SteamVR igre. Povezivanje s PC-om moguće je s kablom (koji se dobiva kupovinom uređaja) ili bežično, Pico Link softverom, koristeći pritom ugrađeni WiFi6.

„Vrlo smo uzbuđeni zbog beta lansiranja Neo3 Link-a. Reakcija publike na Lava Vitrual konferenciji bila je izvanredna – VR fanovi su iznimno zainteresirani za naš novi VR headset,“ rekao je u svojoj izjavi Leland Hedges, Direktor Pico Interactiva u Europi. „Kao dio ovog beta programa, pružiti ćemo našim korisnicima redovna ažuriranja i surađivati ćemo s beta zajednicom kako bismo što bolje optimizirali VR iskustvo.“

Pico Neo3 Link opremljen je Qualcomm Snapdragon XR2 čipsetom, s rezolucijom 4K (1832×1920 na svakom oku) i refresh rateom od 90/120 Hz. Četiri prednje kamere zadužene su za praćenje kontrolera i ruku korisnika, podesivom IPD u 3 stupnja (IPD – interpupillary distance, razmak između središta očiju),  6 GB radne memorije, 256 GB mjesta na samom uređaju i bateriju od 5300 mAh montiranu straga radi bolje preraspodjele težine.

Njemačka je dobila alternativu nedostupnom Meta Quest-u

Distributeri Pico Neo 3 Link-a

Pico Neo3 Link headset po prvi puta pruža Europskim gamerima i VR korisnicima alternativu trenutno dominantom Meta (Oculus) Quest 2 headsetu. Ovo posebno dolazi do izražaja u Njemačkoj, gdje Meta (Oculus) Quest 2 nije dostupan. Neo3 ima sličan set značajki kao i Quest 2, no, jedini nedostatak mu je nedostupnost određenih igara koje su ekskluzivne za Quest 2. Datum lansiranje Pico Neo3 Linka u UK-u zasad još nije poznat, no vjeruje se da će biti lansiran lipnju.