Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Utrke Formule 1 u VR-u izgledaju poprilično realistično

f1vr
Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

EA u nadolazećoj Formula 1 igri od Codemastersa F1 22 donosi podršku za VR. Iako igra izlazi u srpnju, Codemasters je podijelio par kodova za igru youtuberima pa imamo priliku vidjeti kako će igra izgledati u VR-u. Lansiranje F1 22 planirano je 1. srpnja 2022. Igra će biti dostupna na PS4, PS5 i PC-ju preko Origina, Steama i Epic Storea.

Osjetit ćemo emocije i dramu utrkivanja

                F1 22 pruža igračima šansu ući u ulogu 20 F1 vozača iz 10 timova i utrkivati se novim F1 bolidima, sezone 2022. Developeri Codemasters kažu kako će igrači koji zaigraju igru na VR dobiti „ultimativno prožimajuće F1 iskustvo kompatibilno sa virtualnom stvarnosti ma PC-ju koje omogućava da osjete dramu utrkivanja direktno iz kokpita.“

„Kreirajte tim i odvedite ih u pobjedu u hvaljenom My Team karijernom modu, utrkujte se kotač uz kotač u split-screen modu ili multiplayeru ili promijenite tempo vozeći superaute nekih od najpoznatijih i najvećih imena u auto-moto sportovima,“

opis igre na Steamu.

                Iako je ovo prva F1 igra koja podržava VR, Codemasters su poznati po par drugih VR-kompatibilnih igara koje su razvili kroz godine. Neke od tih igara su Project Cars (2015), Dirt Rally serijal i poznati Toybox Turbos (2014) koji je jedan od prvih naslova ovog žanra. Codemasters su također zaslužni za F1 2020 i F1 2021, obje vrlo popularne igre.

Za nestrpljive: F1 22 Champions Edition

                Ako ne možete dočekati 1. srpnja i želite uskočiti u bolid Formule 1 čim prije, mogla bi vas privući verzija igre koju je moguće prednaručiti, F1 22 Champions Edition. Ova verzija igre biti će dostupna svima koji igru prednaruče od 28. lipnja 2022.

Iskustvo youtubera Alexa Gillona

                Youtuber Alex Gillon provozao nas je u krug po F1 stazi u Miamiju u VR-u, otkrivajući nam pri tome detaljan svijet igre. Alex je koristio Oculus Quest 2 povezan na PC upotpunjen volanom za utrke.

                U videu, kojeg možemo vidjeti ispod, Gillon kaže da ne smije puno otkriti o VR podršci za igru, pošto EA smatra igru nezavršenom, projektom u razvoju. No, Gillonova reakcija na igru doima se vrlo pozitivnom.  Tijekom jednog od krugova, Gillon je ušao u zavoj prebrzo i izokretao se, te je imao ovo za reći: „Začudo, uživao sam u ovome. U VR-u okretanje se činilo iznimno stvarno. Gledao sam u krug misleći ‘O ne, udarit ćemo u zid‘. Zaista možeš osjetiti opasnost.“

Gillon je odvezao par punih krugova pri raznim brzinama, što nam je pružilo priliku da dobro promotrimo veličinu svijeta i detalje unutar igre. Kokpit bolida također izgleda vrlo realistično. Pored vozačevih nogu moguće je vidjeti certificirane naljepnice – vrlo suptilan detalj, ali vrlo važan za realizam i uživljavanje u samu igru.

izvor: RoadToVR.com