Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

FOTO Otočac ugostio proširenu stvarnost, ogroman interes posjetitelja za XRPG božićni showroom!

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Posljednji vikend ovogodišnjeg adventa u Otočcu započeo je u znaku proširene stvarnosti.  Na XRPG božićnom showroomu koji se sinoć održao u gradskom parku, posjetitelji su imali priliku upoznati se s uređajima za proširenu stvarnost .

Prilika Grupa izložila je posjetiteljima Adventa u Otočcu pet visokotehnoloških XR uređaja, od čega su tri imali priliku testirati i uživo okusiti VR i MR iskustvo.

Demonstracija je započela u 18 sati i trajala je do 21 sat. Događanje je izazvalo ogroman interes građana, koji su skoro cijelo vrijeme čekali u redovima. Tehnologija proširene stvarnosti je posebno oduševila najmlađe posjetitelje adventa, dok su poduzetnici pokazali zanimanje za implementaciju ove tehnologije u svoje poslovanje.

“U jednoj kućici pokazivali smo VR tehnologiju odnosno virtualnu stvarnost putem uređaja Meta Quest 2, najprodavanijeg VR uređaja na svijetu, pri čemu su im se prikazivali 360 videi svjetskih destinacija. U drugoj adventskoj kućici posjetitelji su mogli vidjeti MR tehnologiju odnosno mješovitu stvarnost pomoću uređaja Meta Quest 3 i Meta Quest Pro. Posjetitelji su vidjeli kako je i kroz sam headset moguće gledati pravu stvarnost kao i onu digitalnu. Na njemu smo pokazivali aplikacije za vježbe i igru”, rekli su iz Prilika Grupe.

Božićni showroom je posjetio i gradonačelnik Otočca Goran Bukovac, koji je kroz 360 let iznad Alpi i sam doživio VR i MR iskustvo.

To je zasigurno ono što nas čeka u budućnosti i drago mi je da se predstavlja nama u Otočcu, vidim da djeca pozitivno reagiraju i hvala što ste došli da i mali Ličani i Ličanke imaju priliku doživjeti najmoderniju tehnologiju proširene stvarnosti”, rekao je Bukovac.

XRPG Showroom u Zagrebu je otvoren od rujna ove godine te na tjednoj bazi provodi demonstracije proširene stvarnosti za sve B2B subjekte. Upravo je u petak po prvi puta promijenio lokaciju i bio demonstriran B2C korisnicima odnosno fizičkim osobama.

Događaj je bio besplatan za sve posjetitelje, a održao se u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Otočca koja je naglasak cijelog ovogodišnjeg Adventa u Otočcu stavila na digitalne tehnologije.