Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Meta-in hedset iz projekta Cambria-e zvat će se Quest Pro

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Sadržaj dokumenta

Meta-in nadolazeći „high end“ hedset nosit će ime Quest Pro

Projekt Cambria je javno kodno ime sljedećeg Meta-inog hedseta, najavljenog na Connect-u 2021. Hedset će se prodavati rame uz rame sa Quest 2 hedsetom, no po znatno većoj cijeni od $800 (5900 kn). Quest Pro cilja na ljude koji rade na daljinu te na ljude i tvrtke koje među prvima početi koristiti proširenu stvarnost (XR). Meta je u listopadu prošle godine potvrdila da je već počela sa izdavanjem razvojnih kompleta (development kit-ova)

Projekt Cambria za sada nema službeno ime, no dataminer Steve Moser nedavno je otkrio liniju koda „Pair Meta Quest Pro right controller“ u novoj nadogradnji Oculus aplikacije za iPhone i te je podijelio svoje otkriće sa Bloomberg-om.

Bloomberg u svom članku tvrdi da će Quest Pro imati „puno bolje grafičko procesuiranje i snagu“ od Quest 2 hedseta.

Značajna poboljšanja

Izgleda da će Quest Pro imati uravnoteženiji dizajn od Quest-a 2 sa tanjim vizirom, što je postignuto korištenjem tankih leća umjesto fresnelovih leća. Hedset je opremljen kamerama sa većom rezolucijom i senzorima za boju i dubinu kako bi pružio što bolje iskustvo mješovite stvarnosti. U njega će također bii ugrađeni senzori za praćenje lica i očiju radi što bolje kontrole avatara u virtualnom svijetu.

Quest Pro će također imati dupli 2160×2160 Mili-LED LCD displej, što je poboljšanje u odnosu na Quest 2, koji ima manje od 1832×1920 piksela po oku. Quest Pro bi također trebao imati 12 GB RAM-a, što je značajan pomak, u odnosu na Quest 2, koji ima 6 gb RAM-a.

izvor: UploadVR