Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Meta račun – dodatak potreban za prijavu u Meta uređaje

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Vr korisnici će od sada trebati novi Meta račun i Meta Horizon profil. Meta predsjednik i CEO Mark Zuckerberg je najavio Meta račun, novi način prijavljivanja u vaš Meta Quest. Do nedavno, prijavljivanje sa Facebook računom je bio neophodan korak kako bi mogli pristupiti Oculus uređajima, no ti dani su gotovi. Od sada na scenu nastupa Meta račun.

“Od sljedećeg mjeseca, više nećete morati imati Facebook račun kako bi se mogli prijaviti u Quest. Umjesto Facebook računa, uvodimo nove Meta račune koje ćete moći koristiti na našim VR uređajima. Time ćemo svima dati više mogućnosti pojavljivanja u metaverzumu.”

kazao je Mark Zuckerberg u objavi na svom Facebook profilu.

Meta račun daje iste funkcionalnosti, mogućnost upravljanja Vašim Quest hedsetom te preuzimanja aplikacija i alata preko Meta Store-a, ali dodaje fleksibilnost korisnicima tako da dopušta pristup vašim Oculus hedsetovima bez potrebe postojećeg Facebook računa. Naravno, ako već imate postojeći Facebook račun, možete ga povezati sa novim Meta računom, ali taj korak nije potreban. Čak možete koristiti vaš Instagram račun kako bi se prijavili u hedset.

Meta nadalje objašnjava da novi Meta račun nije profil socijanih medija, već isključivo služi za prijavljivanje u vaše Oculus uređaje. Meta račun i dalje omogućavaju korisnicima pristup u njihove VR uređaje te upravljanje i pregled kupljenih aplikacija i alata. Korisnički Oculus profili se konvertiraju u Meta Horizon profile, koji će istinski reprezentirati njihovu socijalnu prisutnost u virtualnoj stvarnosti. Nadalje, imat ćete opciju podešavanja privatnosti vašeg Meta Horizon profila, što će vam omogućiti pregled i odobrenje zahtjeva za prijateljstvo/pratitelje. Dok je profil u privatnom modu, samo vaši prijatelji mogu vidjeti tko su vaši prijatelji i koga pratite. Ostali će i dalje moći vidjeti vašu profilnu sliku, avatar, korisničko ime, koliko pratitelja i prijatelja imate te također vam mogu slati zahtjeve za prijateljstvo i praćenje kao i pretraživanje vašeg korisničkog imena.

Nove Meta račune vidimo u primjeni od kolovozu ove godine.

Izvor: facebook