Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Počela su studentska predavanja u virtualnoj stvarnosti, evo lokacije koja ima iskustvo iz prve ruke

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Sam Huston Sveučilište uvelo je u praksu novu metodu predanja – Metaverzum predavanja . Koristeći najnovije tehnologije, Metaverzum predavanja predstavlja studentima potencijalnu budućnost medija. Profesor Wojciech Lorenc koristi virtualnu stvarnost za sva predavanja, sastanke i što je moguće više vremena za svoj novi predmet Media Platform.

“Tehnologija se uvijek mijenja. Platforme koji mi kao potrošači koristimo stalno se mijenjaju. Također, platforme koje će naši studenti koristiti profesionalno se isto tako mijenjaju. Ne želim pripremiti studente za karijeru jučer nego za karijeru u budućnosti.” – rekao je profesor Lorenc.

Kada je profesor Lorenc počeo predavati, fokusirao je svoj predmet na Youtube. Međutim, fokus je sada preusmjeren na Tik Tok, Reels i Metaverzum.

“Kada ste u virtualnoj stvarnosti, koristimo pokrete tijela, poput okretanja prema nekome, davanje pozornosti nekome fizičkim pokretom što se ne koristi tijekom Zoom sastanaka.” – izjavljuje Lorenc.

Studentica Genevieve Wilson se osvrće na post Covid situaciju i pozitivne aspekte novih medija:

“Zabavnije je od Zooma. Tijekom Zoom sastanka, ako osoba ugasi kameru, ne možete znati što ta osoba radi niti je li uopće tamo. Pandemija je loše utjecala na mene jer mi je potrebna društvena interakcija koja nije bila moguća.

Također, puno ljudi gradi karijeru influencingom ili kao manager društvenih medija na platformama stoga je bitno znati kako se pozicionirati na tržištu, kako pronaći pratitelje, predstaviti brand… Da nisam pohaćala ovaj predmet, ništa od ovoga ne bih znala. Mislim da će mi ovo znanje biti korisno u budućnosti jer se pomak već sad vidi na mom Youtube kanalu.

Zaključak ovog predavanja bit će izrada kratkog filma proizvedenog isključivo u Metaverzumu.