Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Microsoft 365 Copilot – vaš novi, osobni AI asistent

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Microsoft 365 Copilot je revolucionarna tehnologija koja koristi snagu umjetne inteligencije (AI) nove generacije kako bi poboljšala produktivnost, kreativnost i suradnju na radnom mjestu. Sustav kombinira velike jezične modele (LLM) s podacima iz Microsoft Grapha i aplikacija Microsoft 365 kako bi prirodni jezik pretvorio u moćan alat za produktivnost. U ovom članku ćemo istražiti što je Microsoft 365 Copilot i kako se koristi.

Potreba za potpuno novim načinom rada

Ljudi su prirodno skloni sanjariti, stvarati i inovirati. Svi težimo radu koji nam daje svrhu, ali često provodimo previše vremena na zadacima koji iscrpljuju naše vrijeme, kreativnost i energiju. Kako bismo se ponovno povezali sa svojom svrhom, potreban nam je potpuno novi način rada. Microsoft 365 Copilot ima za cilj donijeti snagu umjetne inteligencije nove generacije na radno mjesto, pružajući ljudima veću agenciju i čineći tehnologiju dostupnijom putem prirodnog jezika.

Snaga Copilota

Copilot je integriran u Microsoft 365 na dva načina. Prvo, radi uz korisnike, ugrađen u aplikacije Microsoft 365 koje oni svakodnevno koriste, poput Worda, Excela, Powerpointa, Outlooka i Teamsa. Drugo, Business Chat nudi potpuno novo iskustvo, radeći na LLM-u, aplikacijama Microsoft 365 i podacima poput kalendara, e-pošte, razgovora, dokumenata, sastanaka i kontakata, kako bi korisnici mogli raditi stvari koje nikada prije nisu mogli.

Copilot u Outlooku
Izvor: Microsoft

Korisnici mogu davati prirodne jezične upite Copilotu, kao što su “Reci mom timu kako smo ažurirali strategiju proizvoda”, a on će generirati ažuriranje statusa na temelju jutarnjih sastanaka, e-pošte i niti za razgovor. S Copilotom, korisnici uvijek imaju kontrolu. Oni odlučuju što zadržati, izmijeniti ili odbaciti. Mogu biti kreativniji u Wordu, analitičniji u Excelu, ekspresivniji u PowerPointu, produktivniji u Outlooku i suradljiviji u timovima.

Microsoft 365 Copilot transformira rad na tri načina:

Otključava kreativnost: S Copilotom u Wordu, korisnici mogu pokrenuti kreativni proces i uštedjeti sate u pisanju, pronalaženju i uređivanju vremena. Copilot korisnicima daje prvu verziju za uređivanje i iteriranje, a korisnici uvijek imaju kontrolu, pokrećući svoje jedinstvene ideje i potičući Copilota da skrati, prepiše ili daje povratne informacije. Copilot u PowerPointu pomaže korisnicima da stvore lijepe prezentacije s jednostavnim upitom, dodajući relevantni sadržaj iz dokumenta napravljenog prošlog tjedna ili prošle godine. Copilot u Excelu omogućuje korisnicima analizu trendova i stvaranje profesionalnih vizualizacija podataka u sekundama.

Otključava produktivnost: Copilot olakšava teret, sažimajući dugačke niti e-pošte i brzo sastavljanje predloženih odgovora u Outlooku, pomažući korisnicima da očiste svoj sandučić za e-poštu u nekoliko minuta, a ne sati. Copilot u timovima može sažeti ključne točke rasprave, predložiti stavke za radnju i održavati produktivne sastanke. S Copilotom u Power Platformi, korisnici mogu automatizirati ponavljajuće zadatke, stvarati chatbotove i preći od ideje do funkcionalne aplikacije u nekoliko minuta.

Unapređuje vještine: Copilot čini korisnike boljim u onome u čemu su dobri i pomaže im da brzo savladaju ono što još nisu naučili. Copilot otključava svu bogatu funkcionalnost aplikacija Microsoft 365, koristeći samo prirodni jezik.

Copilot u Teamsu
Izvor: Microsoft

Copilot sustav: AI spreman za poduzeća

Microsoft ima jedinstvenu poziciju za dostavu AI spreman za poduzeća s Copilot sustavom. Copilot je više od OpenAI ChatGPT sustava ugrađenog u Microsoft 365. On nudi novi model znanja za svaku organizaciju, iskorištavajući golemi rezervoar podataka i spoznaja koji danas leži uglavnom nepristupačan i nedostupan. Business Chat radi preko svih poslovnih podataka i aplikacija za isticanje informacija i spoznaja koje korisnicima trebaju iz mora podataka. Znanje teče slobodno kroz organizaciju, štedeći vrijeme u potrazi za odgovorima.

Zaključak

S Microsoft 365 Copilotom, tvrtke mogu iskoristiti snagu AI-a da postanu produktivnije, kreativnije i efikasnije. Copilot sustav je spreman za poduzeća, što ga čini odličnim rješenjem za tvrtke svih veličina.

Jedna od ključnih prednosti Microsoft 365 Copilota je da transformira rad na tri ključna načina: oslobađa kreativnost, otključava produktivnost i poboljšava vještine. Kombiniranjem velikih modela jezika s podacima u Microsoft Graphu i aplikacijama Microsoft 365, Copilot pretvara prirodni jezik u moćan alat za produktivnost. S Copilotom, korisnici mogu biti kreativniji u Wordu, analitičniji u Excelu, izražajniji u PowerPointu, produktivniji u Outlooku i suradljiviji u Teamsu.

Copilot također olakšava korisnicima da se usredotoče na 20% posla koji zaista ima važnost, umjesto da budu opterećeni s 80% posla koji je beznačajan. Copilot olakšava teret sažimanjem dugih nizova e-pošte, sastavljanjem predloženih odgovora i sažimanjem ključnih točaka rasprave u stvarnom vremenu tijekom sastanaka. S Copilotom u Power Platformi, bilo tko može automatizirati ponavljajuće zadatke, stvoriti chatbotove i od ideje do radne aplikacije doći u nekoliko minuta.

Još jedna prednost Microsoft 365 Copilota je da stvara novi model znanja za svaku organizaciju, iskorištavajući ogromni rezervoar podataka i uvida koji su danas uglavnom nedostupni i neiskorišteni. Business Chat radi sa svim poslovnim podacima i aplikacijama kako bi istaknuo informacije i uvide potrebne iz mora podataka, čime se štedi dragocjeno vrijeme tražeći odgovore. To znači da znanje slobodno teče kroz organizaciju, što omogućava bolju suradnju i brže donošenje odluka.

Microsoft 365 Copilot također je sjajno rješenje za programere. Prema podacima s GitHuba, Copilot obećava otključavanje produktivnosti za programere. Među programerima koji koriste GitHub Copilot, 88% kaže da su produktivniji, 74% kaže da se mogu usredotočiti na zadovoljniji rad, a 77% kaže da im pomaže da manje vremena provode tražeći informacije ili primjere.

Sve u svemu, Microsoft 365 Copilot je uzbudljiv novi alat koji ima potencijal da transformira način rada. Spajanjem moći velikih jezičnih modela sa podacima u Microsoft Graph-u i aplikacijama Microsoft 365, Copilot pretvara prirodni jezik u snažan alat za produktivnost. S Copilotom, korisnici mogu biti kreativniji, produktivniji i suradničkiji, dok otključavaju nove razine učinkovitosti i učinkovitosti. Bez obzira jeste li pisac, analitičar, menadžer ili programer, Microsoft 365 Copilot ima nešto za ponuditi. Zašto ne isprobati i vidjeti kako vam može pomoći da radite pametnije, a ne teže?