Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Microsoft Azure i NVIDIA udružili snage kako bi ponudili AI supercomputing

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Microsoft Azure se udružio s tvrtkom NVIDIA kako bi stotinama milijuna korisnika u poduzećima pružio pristup moćnim resursima industrijskog metaversa i umjetne inteligencije putem oblaka. Azure će ugostiti dvije nove ponude oblaka tvrtke NVIDIA, uključujući NVIDIA Omniverse Cloud, platformu kao uslugu koja pruža trenutačni pristup cjelokupnom okruženju za dizajniranje, razvijanje, implementaciju i upravljanje aplikacijama industrijskog metaversa. Osim toga, Azure će ponuditi i NVIDIA DGX Cloud, uslugu umjetne inteligencije koja pruža neposredan pristup infrastrukturi i softveru za obuku naprednih modela za generativnu umjetnu inteligenciju i druge inovativne aplikacije.

Surađivanje također povezuje Microsoftove aplikacije 365, poput Teamsa, OneDrivea i SharePointa, s NVIDIA Omniverseom, platformom za izgradnju i upravljanje 3D aplikacijama industrijskog metaversa. Ovo će ubrzati digitalizacijske napore i omogućiti obuku naprednih modela za generativnu umjetnu inteligenciju i druge aplikacije.

Štoviše, tvrtke mogu povezati stvarne podatke sa senzora u fizičkom svijetu s njihovim digitalnim replikama kroz Omniverse povezan s Azure Cloud Services Digital Twins i Internetom stvari. To će omogućiti tvrtkama da izgrade i upravljaju točnijim, dinamičnijim i potpuno funkcionalnim 3D digitalnim blizancima koji automatski reagiraju na promjene u njihovom fizičkom okruženju.

S obzirom na to da Azure pruža infrastrukturu i mogućnosti oblaka, poput sigurnosti, identiteta i pohrane, tvrtke mogu implementirati usluge u velikoj mjeri. DGX Cloud bit će dostupan u Azureu početkom sljedećeg tromjesečja i pružit će tvrtkama posvećene skupine NVIDIA DGX umjetne inteligencije i softvera koji se iznajmljuju mjesečno.

Accenture je također demonstrirao korisnost integracije NVIDIA Omniversea s Microsoft Teamsom za omogućavanje 3D suradnje u stvarnom vremenu tijekom demo prezentacije GTC-a. Vođena na Omniverse Cloudu i iskorištavajući Teams Meeting s Live Shareom, demo je prikazao kako se ovom integracijom može skratiti vrijeme između donošenja odluka, akcije i povratne informacije.

Zaključno, suradnja Microsoft Azurea s NVIDIA-om donosi naprednu tehnologiju poslovnim korisnicima, omogućujući im ubrzavanje digitalizacije te sudjelovanje u industrijskom metaverzu dok istodobno treniraju napredne modele za generativnu umjetnu inteligenciju i druge inovativne primjene.