Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

NBA All-World: potencijalni novi Pokemon Go

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Niantic je stvorio neke od najpopularnijih igara proširene stvarnosti kao što su Ingress i Pokémon Go. Nedavno je tvrtka lansirala novi naslov pod nazivom NBA All-World koji bi mogao biti najbolja primjena njihove tehnologije do sada.

Vrijeme je da ostavite svoju kolekciju NBA karata i počnete sakupljati najbolje svjetske igrače iz NBA lige. Akreirajte svoj vlastiti All-star tim unutar Nianticove najnovije AR igre NBA All-World. No, naravno, u igri ima ponešto za svakoga, bilo da pokušavate regrutirati svoje omiljene igrače ili jednostavno tražite novu igricu za igranje na svom omiljenom Android telefonu dok šetate.

NBA All-World koristi istu tehnologiju mapiranja koja također pokreće Pokémon Go. Tvrtka je na kartu dodala više od 100.000 košarkaških igrališta diljem svijeta, te je indeksirala još mnogo maloprodajnih lokacija gdje igrači mogu skupljati digitalna energetska pića i druge artikle za opremanje svojih timova.

Za ljude koji su igrali jedan od Nianticovih prethodnih naslova, NBA All-World ima vrlo poznatu formulu. Nakon instaliranja besplatne aplikacije (dostupne na Androidu i iOS-u), dobivate početnog lika. Odatle možete koristiti kartu unutar igre za kretanje do lokacija u stvarnom svijetu kako biste skupljali predmete, zaradili novac ili se borili s drugim igračima. Veliki zaokret za NBA All-World je da, umjesto posjećivanja nasumičnih zanimljivih točaka da biste se borili protiv drugih, morat ćete posjetiti košarkaška igrališta u stvarnom svijetu. I, naravno, tu je popis velikih igrača kao što su Giannis Antetokounmpo i Paul George.

Trenutačno nema elemenata igrača protiv igrača u NBA All-Worldu, iako Niantic razumije da igrači vole natjecateljske načine u svojim sportskim igrama i mogao bi ih dodati u budućnosti. Zapravo, mnoge su značajke još uvijek u pripremi za ažuriranja, uključujući Nianticovu AR podršku. Početkom drugog tromjesečja 2023. Niantic planira dodati AR podršku za NBA All-World kako bi poboljšao bacanje plijena iz Drop Zonesa kako bi izgledalo kao da se događa u stvarnom svijetu.

Jedna stvar koja će biti u igri pri lansiranju su mikrotransakcije, za koje Niantic kaže da će biti slične onima dostupnim u njegovim drugim igrama i omogućiti igračima da povećaju statistiku svojih sportaša s pojačanjima napada, obrane i kondicije.

Unatoč neporecivom uspjehu igre Pokémon Go, Niantic nikada nije uspio u potpunosti ponoviti svoj uspjeh s igrama poput Harry Potter: Wizards Unite. Međutim, čini se da je studio uvjeren da košarka ima globalnu masovnu privlačnost kako bi NBA All-World postala još jedan veliki hit za tvrtku. Rani snimci utakmice koje smo vidjeli ostavljaju nas optimističnima za izglede za NBA All-World, ali na kraju ćemo morati pričekati i vidjeti hoće li igra preživjeti svoju početničku sezonu.