Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

NReal Light – AR naočale koje stvarno izgledaju kao naočale

Nreal air

nreal.ai

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

NReal, tržišni lider u MR iskustvu, svoje AR naočale pod nazivom “Light” prvi put je predstavio još 2019. Isporuka je krenula 2020 a od tada osvajaju korisnike u mnogim dijelovima svijeta. AR naočale NReal Light nude praktično iskustvo miješane stvarnosti koje nadilazi standardni heads-up zaslon. Stoje vam na licu baš kao set, malo zdepastih, sunčanih naočala. Nisu tako glomazne kao ostale VR i AR naočale i kacige kakve inače viđamo. Trebali biste moći uživati ​​u ovakvim naočalama pristojnu količinu vremena, igrati igrice ili raditi u aplikacijama, bez da se osjećate preopterećeno ili iscrpljeno.

Udobnija alternativa ekranu pametnog telefona

AR naočale NReal Light ergonomski su i lagani set pametnih naočala koje se vežu za vanjski uređaj, kao što je pametni telefon. Naočale koriste tehnologiju prostornog praćenja i projicirane slike za preklapanje aplikacija na stvarni svijet. Prema NRealu, to je u biti udobnija alternativa gledanju stvari na pametnom telefonu ili interakciji s igrama putem uređaja. Maloprodajna verzija naočala dolazi s izborom kopči za nos kako bi se osiguralo da savršeno pristajete svom licu. Tu je i korektivna leća i crni “VR” poklopac, koji blokira svaki vanjski vid koji bi mogao umanjiti iskustvo. NReal je također predstavio komplet za razvojne programere koji uključuje kontroler i namjensko minijaturno računalo. Očekuje se da će funkcija praćenja ruku stići u nekom trenutku u budućnosti.

NReal Nebular sustav

Slike koje isporučuju dva zaslona na uređaju pokrivat će vodoravno vidno polje od 52 stupnja. Ne pokrivaju u potpunosti vaše prirodno vidno polje, ali je to dovoljno lijepo iskustvo, osobito s 1080p. Senzori u pametnim naočalama prate pokrete očiju i prikaz 3D mapiranja ispred njih, tako da digitalni objekti i likovi mogu komunicirati s okolinom. Mikrofoni i zvučnici također su ugrađeni u okvire, a korisnici mogu kontrolirati objekte nečim poput zakrivljenog laserskog pokazivača. NReal 3D Nebular sustav omogućuje svim Android aplikacijama rad kroz NReal Light naočale. Oni se prikazuju u 2D, ali ih možete pomicati i kombinirati s 3D aplikacijama. Postoji i mogućnost povezivanja s prijateljem pomoću kompleta Light naočala, tako da oboje možete iskusiti isto zajedničko MR okruženje u kojem vidite iste stvari.

Ove lagane naočale iz NReal-a oduševljavaju one koji žele eksperimentirati s miješanom stvarnošću u stilu. Iako još uvijek postoji prostor za rast u nekim aspektima iskustva, poput potrebe za širim vidnim poljem, sve radi iznenađujuće dobro. Bilo da igrate igrice na svom pametnom telefonu ili dijelite MR okruženje s kolegom na poslu, NReal Light naočale su užitak.

izvor: xrtoday.com