Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Prvi pakistanski potpuni 3D prikaz džamije Faisal Masjida postavljen je u Decentraland

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Napokon, Decentraland uvozi Faisal Masjida džamiju u svoj svijet.

Tijekom godina, tehnologija je revolucionirala naše živote u svakom pogledu i nastavit će to činiti.

Internet je bio jedna od najrevolucionirajućih tehnologija prošlog stoljeća, gdje je World Wide Web (www, ili Web) preoblikovao svu informacijsku i komunikacijsku industriju.

Internetska revolucija napredovala je s društvenim medijima, koji se smatraju inovacijom Web 2.0 jer korisnicima omogućuje da doprinesu web sadržaju i prebace fokus na korisnika dopuštajući im da dijele sadržaj sa svojom mrežom.

Sada se očekuje da će Web 3.0 imati decentralizaciju i sustave bez dopuštenja kao svoje ključne značajke, gdje će korisnici imati mnogo veću kontrolu nad svojim sadržajem i kreacijama zbog decentralizacije.

Metaverzum stvara potpuno virtualno iskustvo poput zasebnog digitalnog života, gdje korisnici ne samo da mogu komunicirati bez ikakvog posrednika, već također mogu dijeliti informacije i vrijednost. Jedan od najpoznatijih metaverzuma s takvom decentraliziranom platformom je Decentraland.

Decentraland Metaverzum jedna je od prvih platformi temeljenih na pregledniku u 3D virtualnom svijetu, gdje korisnici mogu kupiti virtualnu imovinu kao NFT. Platforma je u vlasništvu njenih korisnika i njome upravlja Decentralizirana autonomna organizacija (DAO).

Decentraland se smatra jednom od najvećih metaverse platformi, a valuta koja se koristi u ovom metaverzu trenutno je najveća metaverse kriptovaluta, s tržišnom kapitalizacijom od oko 4,5 milijardi dolara.

Dok korisnici mogu kupovati i prodavati zemljište i različite NFT-ove na ovoj platformi, pakistanski Mudassar Ali i Umair Mustafa surađivali su kako bi povećali otisak Pakistana stvarajući prvi 3D prikaz Faisal Masjida u Decentraland metaverzumu.

Ovaj model je prvi te vrste 3D odraz naše legendarne džamije u koju korisnici mogu otići i istražiti arhitektonske ljepote.

Kliknite na ovu poveznicu da biste doživjeli to na platformi metaverse: https://lnkd.in/gPZ2qC-N

Umair i Mudassar, dva pionira Metaverse 3D umjetničkih djela u Pakistanu, teže izradi više sličnih modela za koje vjeruju da ih nitko, čak ni globalno, još uvijek ne istražuje tako detaljno.

Ove poznate arhitektonske građevine bit će dostupne za kupnju korisnicima na NFT tržištu, koje bi se mogle primijeniti u metaverzumu kao slični 3D krajolici, dodajući više korisnosti dizajna ako korisnik posjeduje zemljište na kojem ga može postaviti.

IZVOR: PROPAKISTANI.PK