Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Počinje isporuka Meta Quest Pro VR naočala

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Mark Zuckerberg nas je jučer u svom postu na Facebooku podsjetio da, kao što je bilo najavljeno, kreće isporuka Meta Quest Pro VR naočala.

Podsjetimo se što je točno Meta Quest Pro. Radi se o novim Metinim VR naočalama koje će, kako tvrde iz Mete, proširiti mogućnosti virtualne stvarnosti. Možemo ih smatrati nasljednikom Meta Quest 2, trenutno jednih od najpopularnijih VR naočala na tržištu.

Meta Quest Pro, za razliku od Questa 2, neće biti samo naočale za virtualnu stvarnost (VR) već će imati mogućnosti postizanja mješovite stvarnosti. Zbog toga ove naočale možemo smatrati namijenjenima više poslovnoj publici koja želi integrirati MR u svoje radno okruženje.

Naravno, to ne znači da Meta Quest Pro neće biti dostupan široj publici i VR entuzijastima. Oni mogu nabaviti ove VR naočale jednako lako kao i korisnici iz poslovnog sektora, za razliku od drugih sličnih komercijalnih VR naočala koje su namijenjene gotovo isključivo za poslovne korisnike.

Ako vas zanima razlika između virtualne stvarnosti (VR),mješovite stvarnosti (MR) i ostalih vrsta stvarnosti, više možete saznati ovdje.

Izvor naslovne slike: Meta