Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Presence Platforma – novi alat developera za headsetove koji podržavaju AR

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Developeri sada mogu graditi i proizvoditi aplikacije koje koriste cijeli skup funkcionalnosti Presence Platforme.

Podsjetimo, Presence Platforma predstavljena je na Connectu prošle jeseni, a omogućava razvojnim programerima izradu dorađene stvarnosti (AR), koju omogućava sve veći broj najavljenih uređaja na tržištu koji će se tek predstaviti. Primjerice Project Cambria ili Apple VR, uređaji su koji kao baznu informaciju imaju AR funkcionalnost.

Do jeseni 2022. doći će još novih mogućnosti, a Presence Platform kao što video pokazuje, već se može testirati.

Sve ovo, Meta objavljuje ususret velikoj objavi njihovog novog uređaja Meta Cambrie, a sve objašnjavaju i šire.

“S proširenom stvarnošću moći ćete vidjeti svoj svijet oko sebe, a možete si priuštiti da budete i ambiciozniji u svom kretanju”, kaže Mathieu Castelli, glavni kreativni direktor u Resolution Games, koji je razvio iskustvo proširene stvarnosti, Fish Under Our Feet, za Meta Quest. “Ovo otvara mnogo mogućnosti da igrice odnesete na više mjesta nego samo u svoju dnevnu sobu.”

oculus.com

Dosadašnje mogućnosti Presence Platforme uključivale su prolaz, prostorna sidra, scenu, interakcijski SDK, glasovni SDK, a sada je tu i napredni API za praćenje ruku. “Danas proširujemo snagu Presence Platforme tako što programerima činimo našu sposobnost razumijevanja scene dostupnom.”

Jedan od primjera mogućnosti i rezultata Presence Platforme je “The World Beyond” što možete vidjeti u nastavku.

Scena pruža geometrijske i semantičke prikaze prostora ljudi i radi s Passthrough opcijama i Spatial Anchors kako bi razvojnim programerima pomogli stvoriti iskustva mješovite stvarnosti na razini sobe. To znači da aplikacije mogu biti svjesne objekata u prostoru, poput vašeg kauča ili stola, te znati kako i kada spojiti virtualne objekte s fizičkim okruženjem kako bi mogli koegzistirati.

Developeri, krenite!