Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Projekt Prilika Grupe u finalu regionalnog digitalnog natjecanja SoMo Borac! Uz bok najvećima na tržištu stao je XRPG

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Velika vijest stiže iz Prilika Grupe, našeg vlasnika i tvrtke koja djeluje na hrvatskom i međunarodnom tržištu od početka 2015. godine. Projekt “XRPG Showroom” ušao je u uži izbor poznatog digitalnog međunarodnog natjecanja SoMo Borac

SoMo Borac je krenuo 2013., s ciljem promidžbe dva, tada slabo prepoznata dijela digitalnog marketinga: Sociala i Mobilea, odakle i ime SoMo (Social-Mobile).

Htjeli smo istaknuti dobre regionalne primjere upotrebe tih platformi te educirati tržište o njima. Taj cilj smo zadržali do danas, a kako se mijenjala cijela industrija, tako smo širili kategorije i pratili zbivanja.

Prilika Grupa ove godine prvi put se prijavila s projektom na ovo natjecanje. Za prvu prijavu izabran je novi interni spin-off projekt XRPG, brend posvećen proširenoj stvarnosti (XR), pokrenut polovicom ove godine, odnosno dio njega.

Otvaranje XRPG Showrooma na zagrebačkoj Trešnjevci 1. rujna 2023. i digitalna aktivacija brenda, kandidirani su u kategoriji SoMo Borca Digital product of the year.

Iz SoMo Borca su kategoriju objasnili sljedećim rječima: “Digitalni proizvod godine kategorija je u kojoj nagrađujemo sve ono “oko” medijskog sadržaja, a često je to sučelje u koje je taj isti sadržaj pakiran. U ovoj će se kategoriji tako naći web stranica medija, newslettera, mobilna aplikacija, podcast i slični proizvodi.”

Danas su organizatori objavili finaliste, a XRPG Showroom našao se u top 5 najboljih zajedno s Plesom za zvijezdama, redizajnom Večernjeg lista, Voyo streaming platformom i ITLogs.com.

XRPG Showroom je inovativni projekt usmjeren na virtualnu i proširenu stvarnost, čiji je primarni cilj podrška poslovnim korisnicima (B2B) u unapređenju njihovih poslovanja kroz primjenu tehnologije proširene stvarnosti (XR). Ovaj projekt ima za svrhu jačanje prisutnosti Hrvatske na tehnološkoj sceni i podizanje hrvatske XR industrije na višu razinu. XRPG Showroom pruža klijentima priliku da testiraju najnovije uređaje dostupne na tržištu, uz podršku stručnog tima koji pruža konzultacije i pomaže u razvoju projekata. Ovo je jedino mjesto u Hrvatskoj gdje se pruža poslovno XR sredstvo za tvrtke koje žele istražiti potencijal XR tehnologije i njen utjecaj na njihovo poslovanje.

Stručan tim SoMo Borca prepoznao je potencijal i vrijednost projekta svrstavši ga u top 5 pored najvećih u hrvatskoj medijskoj industriji. Veliko finale SoMo Borca održava se u Zagrebu 17. studenog 2023. kada će se znati i pobjednici.