Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

RealWear predstavlja Navigator Z1: inovativno rješenje za radnike

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

RealWear, Inc., pionir u razvoju nosivih računala koja oslobađaju ruke za radnike na prvoj liniji, upravo je predstavio svoju najnoviju generaciju Intrinsically Safe (IS) slušalica pod nazivom RealWear Navigator Z1. Ovo inovativno nosivo rješenje osmišljeno je kako bi podiglo razinu sigurnosti i produktivnosti u visokorizičnim industrijama poput naftnog i plinskog sektora, farmaceutike i rudarstva, omogućujući radnicima da svoje ruke koriste za pametnije, sigurnije i učinkovitije operacije.

Povećanje sigurnosti u opasnim okolinama

RealWear Navigator Z1 predstavlja prekretnicu za radnike koji rade u okruženjima gdje uporaba tradicionalnih elektroničkih uređaja može izazvati opasnost od eksplozije ili požara. Certificiran za uporabu na lokacijama poput naftnih i plinskih postrojenja, pogona za preradu kemikalija i rudnika, ovaj industrijski nosivi uređaj postavlja nove standarde sigurnosti na radu.

Tehnološki domet

Dr. Chris Parkinson, suosnivač i izvršni direktor tvrtke RealWear, izjavio je: “Lansiranjem RealWear Navigator Z1 nudimo najpametnije i najlakše nosivo rješenje sa integriranom baterijom dostupno radnicima na prvoj liniji, koji rade na nekim od najzahtjevnijih terena na planeti.” Ovaj novi nosivi uređaj predstavlja korak naprijed, uvodeći AI Core i 5G IS povezivost kako bi omogućio novo doba pametnih, povezanih rješenja za radnike na prvoj liniji.

Smanjenje skupih zastoja

Istraživanje tvrtke Kimberlite, istaknuto u perspektivnom članku tvrtke GE, otkriva ogromne troškove nepredviđenih zastoja u industrijama poput offshore naftnog i plinskog sektora. RealWear Navigator Z1 osmišljen je kako bi riješio izazove s kojima se suočavaju radnici koji se trude ponovno pokrenuti opremu, ublažavajući produžene radne sate, visoku razinu stresa, nepovoljne vremenske uvjete i poteškoće u komunikaciji.

Višenamjenska beskontaktna rješenja

RealWear Navigator Z1, kada se koristi s softverom posebno razvijenim za tu svrhu, pruža optimizirana beskontaktna rješenja za različite kritične slučajeve upotrebe:

 1. Udaljeni stručni savjeti i obuka: Radnici mogu pristupiti trenutačnoj podršci za održavanje i popravak od strane udaljenih stručnjaka, potencijalno eliminirajući skupe putovanje i zastoje.
 2. Upravljanje uslugama na terenu (FSM): Koristeći jednostavne glasovne naredbe, radnici mogu se povezati s poslovnim AI sustavima za učinkovitu obradu radnih naloga i održavanje imovine uz smanjenje operativnih troškova.
 3. Inspekcija opreme i terena: Inspektori mogu sigurno obilaziti gradilište, snimati visokokvalitetne fotografije i zapisivati bilješke pomoću komponente za prikupljanje podataka na terenu, poboljšavajući sigurnost i omogućavajući automatizaciju.

Tehnička unaprjeđenja

RealWear Navigator Z1 ima više od 20 značajnih tehničkih unaprjeđenja, uključujući:

 • Moćan AI Core procesor tvrtke RealWear za poboljšane AI doživljaje na uređaju.
 • Lakši i udobniji dizajn, zadržavajući izdržljivost.
 • HD 720p zaslon za bolju vidljivost ekrana.
 • Visokorazlučivu kameru s prednje strane (48 MP) za bolju suradnju i inspekcije.
 • Širi raspon temperatura za višeklimatsku uporabu.
 • Poboljšanu funkciju smanjenja buke za bolju odzivnost i preciznost glasa.
 • Bržu Wi-Fi 6 povezivost i opcionalno 5G IS rješenje za sigurnu poslovnu povezivost.
 • Termalni modul kamere za otkrivanje kritičnih problema.
 • Odvojivu bateriju bez zapinjanja za produljenu uporabu.
 • Poslovni sigurni Android 12.

Putem RealWear Cloud web portala, administratori uređaja mogu upravljati odobrenim aplikacijama, prilagoditi postavke i pružiti podršku za rješavanje problema na daljinu.

Ojačavanje radnika na prvoj liniji

Kako bi iskoristio snagu čipa Qualcomm 6490, RealWear je omogućio rani pristup svojoj globalnoj zajednici razvojnih programera. Ovaj potez obećava potpuno nova beskontaktna rješenja i značajna poboljšanja postojećih. Jeff Henckels, direktor za upravljanje proizvodima XR u tvrtki Qualcomm Technologies, Inc., izjavio je: “Čip Qualcomm 6490 savršeno odgovara sljedećoj generaciji RealWear slušalica jer omogućuje snažne veze, smanjenje latencije, napredne funkcije ISP-a i napredno Edge-AI računalstvo za izvanredne performanse uz manju potrošnju energije.”

RealWear Navigator Z1 lansira se s certifikatima za ATEX Zone 1, CSA C1/D1 i IECEx, osiguravajući njegovu primjerenost za različita tržišta, uključujući naftu i plin, rudarstvo, farmaciju te mlinsku i tekstilnu industriju.

RealWear se posvećuje predstavljanju svojeg revolucionarnog proizvoda putem demonstracija i edukacijskih sesija diljem svijeta, pružajući koristi kako kupcima tako i partnerima. Ova inovacija obećava da će transformirati način rada radnika na prvoj liniji, čineći njihove poslove sigurnijima, učinkovitijima i povezanim na način koji prije nije bio moguć.