Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Rokid Max Pro: nova era u prostoru računalnog očitavanja

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

U svijetu gdje tehnologija neprestano pomjera granice, Rokid se pojavio kao pionir u području interakcije čovjeka i računala. Nadograđujući svoje znanje, tvrtka je nedavno predstavila Rokid AR Studio, revolucionarnu platformu za prostorno računalno očitavanje koja obećava preoblikovanje načina na koji doživljavamo dorađenu stvarnost (AR).

Oslobođenje od 2D-a

Rokid AR Studio sastoji se od dva ključna dijela: računalna jedinica Rokid Station Pro i naočale za dorađenu stvarnost Rokid Max Pro. Ono što ovu platformu čini posebnom je sposobnost oslobađanja od ograničenja tradicionalne 2D ravnine. Korisnici sada mogu istraživati prostrani 3D prostor, uranjajući u prava prostorna iskustva dorađene stvarnosti. To je omogućeno prirodnim pokretima i naredbama glasom, otvarajući novo doba intuitivne interakcije s tehnologijom.

Preoblikovanje Vizualnih Iskustava

Rokid Max Pro naočale su ključ revolucije u prostornom računalnom očitavanju. Sa svojim naprednim slikovnim sustavom, ove naočale preklapaju digitalne informacije s stvarnim svijetom, obogaćujući naše okoline na načine koji su prije bili nezamislivi. Optička transparentnost omogućuje korisnicima da se besprijekorno prebace između zaslona i fizičkog okruženja, otvarajući svijet mogućnosti za interakciju. Prepoznavanje pokreta ruku dodatno poboljšava iskustvo, čineći navigaciju kroz 3D sučelje prirodnijom i trenutačnijom.

Imerzivni Zvuk i Sloboda Kretanja

Rokid Max Pro ne impresionira samo vizualima. Njegov OLED zaslon od 90Hz s 4,6 milijuna piksela pruža glatko i vizualno bogato iskustvo. Osim toga, naočale dolaze opremljene profesionalnim zvučnicima s usmjerenim zvukom koji pružaju kinematografski audio, osiguravajući imerzivno multimedijalno iskustvo. Ono što zaista izdvaja ove naočale za dorađenu stvarnost je njihova sposobnost za 6 stupnjeva slobode (6DoF), omogućena jednim fotoaparatom i 9-osnim senzorom za mjerenje ubrzanja. Ova značajka prilagođava se jedinstvenim perspektivama korisnika, omogućujući neograničeno kretanje i interakciju.

Kao dopuna naočalama za dorađenu stvarnost tu je računalna jedinica Rokid Station Pro. Dizajnirana za fluidno i bezšavno iskustvo, ističe se osjetljivošću “pokreta prema slici”. Pokreće je platforma Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 1, koja nudi poboljšanu disipaciju topline i učinkovitost u usporedbi s prethodnim modelom. Unatoč snažnom hardveru, Rokid Station Pro ostaje lagana i ergonomska, što olakšava nošenje na avanturama i udobno držanje tijekom dulje uporabe.

Raznolik Ekosustav Aplikacija i Poticanje Razvojnika

Operacijski sustav YodaOS-Master optimiziran je za bogat izbor igara, produktivnosti i medijskih aplikacija Rokid AR Studija. Ovaj ekosustav dizajniran je da u potpunosti iskoristi prostorno računalno očitavanje platforme, nudeći jedinstveno 3D sučelje. Rokid potiče razvojnike pomoću UXR SDK-a, opremljenog alatima za prepoznavanje pokreta ruku, projekcije, naredbe glasom i još mnogo toga. Ova otvorena softverska platforma potiče beskrajnu kreativnost i inovacije.

Dostupnost i Paketi

Trenutno dostupne za predbilježbe u Kini, Rokid Max Pro i Station Pro uskoro će stići i na druge tržišta. Rokid također nudi privlačan paket koji uključuje prijenosnu Android TV jedinicu Rokid Station i naočale za dorađenu stvarnost Rokid Max. Ova kombinacija pruža kino iskustvo s ekranom od 215 inča i širokim rasponom igara i aplikacija, sve pokretano Android TV. Paket je dostupan po posebnoj promotivnoj cijeni tijekom školske prodaje.

Rokid AR Studio spreman je preoblikovati pejzaž dorađene stvarnosti, pružajući korisnicima zaista imerzivno i interaktivno iskustvo. S moćnim hardverom, bogatim ekosustavom aplikacija i alatima prijateljskim za razvojnike, ova platforma prostornog računalnog očitavanja otvara vrata svijetu mogućnosti. Kako se tehnologija nastavlja razvijati, Rokid stoji na čelu, gurajući granice interakcije čovjeka i računala.