Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

SideQuest i Creature pokreću fond od milijun dolara za indie VR igre

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

U uzbudljivom razvoju za svijet virtualne stvarnosti (VR) igara, SideQuest, poznata platforma za VR sadržaj, udružila se s razvojnim timom Creature kako bi predstavila revolucionarnu inicijativu: fond od milijun dolara namijenjen razvoju neovisnih VR developera.

Kreatori s ljubavlju prema VR igrama pozvani su da putem online aplikacije koja je započela 18. kolovoza podnesu svoje originalne koncepte igara Creatureu. Da bi bili uzeti u obzir, aplikanti moraju dostaviti sažeti opis svoje igre i sveobuhvatne informacije o svom razvojnom timu. Detaljne smjernice za prijavu mogu se pronaći na Creatureovoj platformi.

Orla Harris, izvršna direktorica operacija u SideQuestu, objasnila je motivaciju iza ove suradnje. Istaknula je: “Otkako smo započeli s radom na SideQuestu, često su nas pitali zašto ne objavljujemo igre sami. Jednostavan odgovor je: nikada prije nismo imali stručnost za to.” Harris je istaknula da je glavna misija SideQuesta uvijek bila podržavati i promovirati developere, ali je platformi bilo potrebno vrijeme da nauči, raste i razvija odnose s industijskim stručnjacima.

Uđite Doug North Cook i tim Creaturea, koji donose bogato iskustvo na stol. S ovim novim partnerstvom, SideQuest je sada opremljen financijskom potporom neovisnim VR developerima. Zajedno ciljaju olakšati izdavanje više indie VR igara i istraživati granice onoga što VR tehnologija može postići.

Doug North Cook, izvršni direktor Creaturea, primijetio je: “SideQuest ima odličnu reputaciju u podržavanju developera dok pokušavaju pronaći svoju publiku prije nego što se pojave na glavnim platformama. Igre poput Gorilla Tag, Ancient Dungeon VR, We Are One i stotine drugih imale su koristi od zajednice koju je SideQuest izgradio.” Također je istaknuo da se sljedeća generacija izvanrednih VR igara vjerojatno pojaviti iz neočekivanih izvora, slično kao što su nastale mnoge trenutne favorite. Cook vjeruje da će ti novi developeri imati koristi od zajedničkog iskustva, podrške i financijskih resursa koje ova suradnja pruža.

Partnerstvo između SideQuesta i Creaturea očekuje se da će imati značajan utjecaj na indie VR gaming scenu. Evo detaljnijeg pogleda na to što ova uzbudljiva inicijativa znači za neovisne VR developere:

1. Potpora neovisnim developerima: Fond od milijun dolara predstavlja značajno financijsko ojačanje za neovisne VR developere. S pristupom ovim resursima, kreatori mogu ostvariti svoje kreativne VR koncepte bez financijskih ograničenja koja često koče njihov napredak.

2. Prilike za inovacije: VR gaming je polje koje se brzo razvija, a neovisni developeri često predvode inovacije. Ovaj fond ima za cilj podržati ove vizionare i omogućiti im istraživanje novih granica virtualne stvarnosti.

3. Platforma za otkriće: Reputacija SideQuesta u podržavanju mladih talenata znači da developeri mogu dobiti vidljivost i izgraditi zajednicu oko svojih igara čak i prije nego što se pojave na glavnim platformama. Ova izloženost može biti neprocjenjiva u pomaganju indie VR igrama da pronađu svoju publiku.

4. Stručno vođenje: Suradnja s Creatureom donosi bogato iskustvo i stručnost u industriji. Neovisni developeri mogu profitirati od mentorstva i vodstva ovih iskusnih stručnjaka, poboljšavajući kvalitetu i tržišnu vrijednost svojih VR igara.

5. Proširivanje horizonta VR-a: Dok SideQuest i Creature zajedno podržavaju neovisne VR developere, granice onoga što VR može ponuditi vjerojatno će se proširiti. Ova suradnja može otvoriti put za inovativna VR iskustva koja će osvojiti publiku diljem svijeta.

Fond od milijun dolara za developere testament je rastuće važnosti neovisnih developera u industriji VR igara. S podrškom SideQuesta, Creaturea i fonda od milijun dolara za developere, nova generacija indie VR igara uskoro bi mogla zauzeti središnje mjesto u svijetu virtualne stvarnosti.

Ova suradnja također se uklapa u širi trend u industriji igara, gdje indie igre dobivaju sve više priznanja i popularnosti. Neovisni developeri često donose svježe i jedinstvene perspektive na igre, a njihova stvaranja mogu biti neka od najinovativnijih i najpamtljivijih iskustava za igrače.

S otvaranjem procesa prijave 18. kolovoza, ambiciozni VR developeri pozvani su da iskoriste ovu priliku i predstave svoje originalne VR koncepte igara. S podrškom SideQuesta, Creaturea i fonda od milijun dolara za developere, nova generacija indie VR igara uskoro bi mogla zauzeti središnje mjesto u svijetu virtualne stvarnosti.

Zaključno, partnerstvo između SideQuesta i Creaturea kako bi pokrenuli fond od milijun dolara za neovisne VR developere predstavlja značajnu prekretnicu u svijetu VR gaminga. Ova inicijativa ne samo da pruža ključnu financijsku podršku, već nudi i smjernice, vidljivost i potencijal za revolucionarne inovacije. Dok scena indie VR gaminga nastavlja cvjetati, suradnja između ovih dviju industrijskih lidera spremna je iznjedriti novu lavinu imerzivnih i uzbudljivih VR iskustava za igrače diljem svijeta.