Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

TimeRide GO – Nova tehnologija susreće staru bavarsku tradiciju

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

U središtu Münchena od 2019. TimeRide nudi VR atrakciju “7000 godina bavarske povijesti” koji je već uključivao virtualno putovanje kroz vrijeme do samostana Andechs, osnovan 1455. Pozitivni dojmovi i inovacija doveli su do još jedne suradnje s pivovarom južno od Münchena. Tako da se od 7. srpnja 2023. nudi obilazak “TimeRide GO! Kloster Andechs 360”, obilazak pivovare u virtualnoj stvarnosti. Pivovara samostana Andechs jedna je od posljednjih pivovara koju vodi prava vjerska zajednica. Pripada benediktincima sv. Bonifacija u Münchenu i Andechsu.

“TimeRide GO!” TimeRide nudi VR iskustvo u Kölnu, Berlinu, Dresdenu, Münchenu i Frankfurtu. Tijekom vođenog obilaska grada, gosti dobiju VR slušalice i na određenim mjestima vodič će zamoliti da ih stave i otputuju u prošlost. Slušalice se koriste za posjet određenim lokacijama u krugu pivovare. Dostupna je tura od 45 minuta (11,90 €) ili 90 minuta (16,90 €). Degustacija piva uključena je na kraju ture od 90 minuta.

Kada se od posjetitelja zatraži da stave VR slušalice u tom se trenutku nalaze ili u digitalnom 3D prikazu ili u videu od 360 stupnjeva. Glas pripovjedača objašnjava korak po korak što se vidi i kako proces funkcionira. Zanimljivo je da se gleda i uči kako se točno pivo proizvodi. Na primjer, koja su četiri “heroja piva”, njegovi sastojci: voda, hmelj, slad i kvasac, te kako i gdje se oni kombiniraju. U animaciji se kotlići otvaraju i može se pogledati unutra i vidjeti što se događa. Prvo se u hmelj i slad dodaje voda, a u susjednoj prostoriji se miješa kvasac. Gljivične kulture na kraju pretvaraju šećer u alkohol.

To je možda i najveća snaga VR turneje. Slušalice omogućuju ​​da odemo na mjesta unutar pivovare koja su inače nevidljiva zbog higijenskih i drugih propisa. Vrijeme se nakratko usporava ispred linije za punjenje pa se može gledati kako se boce usporeno okreću i zatvaraju krunskim čepovima.

“Morate namirisati i osjetiti pivovaru”, kaže Alexander Reiss, voditelj operacija i prodaje u Monastery Brewery, tijekom prvog obilaska za novinare. Pivovara je sparna i topla, a zatim osvježavajuće hladna u susjednom podrumu za fermentaciju, a slatka aroma kvasca i hmelja je posvuda.