Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Toshiba DynaEdge AR100 – AR naočale namijenjene industriji

Toshiba DynaEdge AR1000

Toshiba

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Vodeći tehnološki brand, Toshiba je nedavno otkrila novi set nosivih uređaja za AR okruženje. Pametne naočale DynaEdge AR100 kombiniraju praktično AR iskustvo s minijaturnim računalom DynaEdge na baterije.

Ne samo da su slušalice AR100 lagane, već je i mini računalo DE-100 koje dolazi s njima dovoljno sićušno da stane i u vaš džep. Mini PC DynaEdge radi na Windows 10, a pogone ga Intel Core m7 serija procesora. Ne samo da naočale mogu isporučiti kritične informacije za vaše radnike, već također mogu snimati i prenositi informacije udaljenoj aplikaciji ili stručnjaku. Tako radnici mogu dobiti savjete, pomoć i direktnu interakciju u stvarnom vremenu s kolegama na drugom kraju svijeta.

Naočale prilagođene radnom, industrijskom okruženju

Pametne naočale AR100 DynaEdge kombinacija su seta AR naočala i mini računala. Računalo ne morate ručno kontrolirati računalo već možete koristiti glasovne kontrole ili swipe-pad na okviru naočala. Okvir dolazi sa senzorom udaljenosti, senzorom senzorom ambijentalnog svjetla, LED svjetlom, kompasom, mikrofonom, zvučnikom, žiroskopom i četvrtinčnim zaslonom.

Korisnici imaju slobodu da svoje iskustvo AR100 montiraju na različite načine, uz sigurnosne okvire, okvire bez leća, trake za glavu i nosače za kacigu, koji su dostupni online. Naočale imaju nekoliko programibilnih tipki, koje korisnicima pružaju veću kontrolu nad navigacijom softverom. Ugrađeni zvučnik je pohvalan, a poništavanje pozadinske buke pomoću dva mikrofona daje jasan zvuk. Pametne naočale Toshiba DynaEdge AR100 među prvim su kompletnim rješenjima za industrijske potrebe. Generalno rečeno, daju vam pristup Windowsima gdje god se nalazite uz intuitivno sučelje na razini korištenja zaslona pametnog telefona.

AR funkcionalnosti po mjeri korisnika

Razvojno okruženje dostupno je u dvije konfiguracije te omogućava tvrtkama izradu vlastitih aplikacija. Obe konfiguracije dolaze s istim hardverom i software engine-om Toshiba Vision DE Suite, te se developeri mogu poigrati različitim AR funkcionalnostima.

Ove inteligentne naočale Toshiba je izradila kako bi zadovoljila zahtjeve modernog radnog mjesta, koristeći Intel procesore, integriranu Intel HD grafiku te ugrađenu dvopojasnu bežićnu mrežu. Zahvaljujući vlasničkom softveru Vision DE suite, iznenađujuće je lako otkriti punu funkcionalnost AR rješenja. Funkcije uređaja podijeljene su u svoje kategorije označene bojama, a na raspolaganju je mnoštvo radnji.

Video možete snimiti uživo, streamati, snimati fotografije, spremati i pristupati dokumentima, igrati se dijagramima, pa čak i komunicirati putem Skypea. Tu je i cijeli paket dodatne sinkronizacije datoteka i značajki centraliziranog upravljanja za uređaje. Ove pametne AR naočale, dizajnirane za poduzeća, otvaraju vrata velikom rasponu mogućnosti u radu na terenu, održavanju, proizvodnji, inspekciji i obuci.

izvor: xrtoday.com