Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Vatikan priprema NFT galeriju u metaverzumu

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Virtualna izložba omogućit će korisnicima da imerzivno uživaju u ogromnoj zbirci umjetnina najmanje neovisne suverene države na svijetu.

Sikstinska kapela

NFT-ovi su posvuda: virtualne glazbene grupe, ukrajinski tijek rat, glazbeni festivali, modna industrija, a također i u Vatikanu. U nastojanju da demokratizira umjetnost, Vatikan će u partnerstvu s tvrtkom proširene stvarnosti Sensorium and Humanity 2.0 kreirati virtualnu izložbu temeljenu na NFT-ovima (nezamjenjivi tokeni, odnosno kriptografska sredstva koja predstavljaju nešto jedinstveno).

Direktor Humanity 2.0 (nevladine organizacije usredotočene na identificiranje i uklanjanje prepreka ljudskom procvatu korištenjem tehnologije i ljudske domišljatosti) je otac Philip Larrey, autor nekoliko knjiga o umjetnoj inteligenciji, koji je pomogao Vatikanu da se pripremi za Web 3.0.

U priopćenju za javnost, svećenik je objasnio cilj izložbe: „Radujemo se suradnji sa Sensoriumom kako bismo istražili načine demokratizacije umjetnosti, čineći je dostupnijom ljudima diljem svijeta, bez obzira na njihova socioekonomska i geografska ograničenja. Partnerstvo sa Sensoriumom vodi ovaj cilj korak dalje i opremi nas najnovijim tehnološkim rješenjima.”

Vatikan svake godine posjeti više od 6 milijuna ljudi. Sa zbirkom od više od 800 djela 250 umjetnika, Vatikanski muzeji su među najvažnijim u svijetu. U njezinoj kolekciji nalaze se djela Pabla Picassa, Marca Chagalla, Salvadora Dalija, Michelangela, Leonarda Da Vincija, Raphaela i Vincenta Van Gogha, između mnogih drugih. Ne zaboravite da se tu nalaze i bazilika San Paolo i Sikstinska kapela.

Izložba će biti dio metaverzuma Sensorium Galaxy (za sada u beta verziji) i omogućit će korisnicima da posjete razne muzejske zbirke putem impresivnih uređaja proširene stvarnosti, ekrana računala ili aplikacije za mobilni telefon koji će omogućiti gledanje prijenosa uživo i stvaranje NPC (likovi koji nisu igrači) za komunikaciju s njima.

Virtualna vatikanska izložba uključivat će korištenje NFT-a, iako nije jasno hoće li oni biti dostupni za prodaju. Datum otvaranja izložbe još nije objavljen.

izvor: sensoriumxr.com