Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

VIDEO 360 Hrvatski Festival Hodanja snimljen u VR-u, snimke s Gacke su spektakularne

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Iz Like dolazi nešto zanimljivo, snimanje eventa za virtualnu stvarnost i pregled u YouTube VR aplikaciji. Ne bi očekivali, ali idemo redom.

Početkom rujna u Lici je održana masovna sportsko-rekreativna manifestacija Hrvatski festival hodanja koja je ove godine okupila čak 1078 sudionika iz Hrvatske i 16 inozemnih zemalja.

‘Festival je počeo u subotu u Otočcu te je završio u nedjelju Gospiću. Oba su dana gradovi bili ispunjeni hodačima svih dobnih skupina, koje veže ljubav prema zdravom životu i boravku u prirodi – od onih najmlađih koji su se odvažili prehodati kraće rute do starijih građana koji hodanjem održavaju vitalnost i uživaju u druženju.

U gradovima domaćinima Gospiću i Otočcu sudionici su još jednom hodali stazama imena Tesla i Gacka, a ono što je krasilo ovogodišnji festival svakako je najveća posjećenost inozemnih građana do sada, jer stigli su iz cijele Europe. Rezultat je to primanja festivala u međunarodnu organizaciju IML zbog čega su se skupljali bodovi za medalje i značke IML-a.

Razni jezici mogli su se čuti na svakom koraku, a nekima nije bilo teško niti potegnuti automobilom iz Norveške kako bi bili dio Hrvatskog festivala hodanja i ovdje prikupili bodove’, ističu organizatori.

Prva na cilj pristigla je Njemica Manuela kojoj će ovogodišnji festival ostati u posebno lijepom sjećanju.

‘Sa svih strana čuli su se komentari oduševljenja ljepotama Like i dobrom organizacijom, a svaka od šetnji završavala je ručkom, pićem i svirkom uživo.

I ove godine lokalni OPG-ovi ponudili su sudionicima svoje proizvode, a smještajni kapaciteti Like isto su tako popunjeni što je pokazatelj važnosti ovakve vrste događanja za cijelu zajednicu’, kažu iz organizacije.Tekst se nastavlja ispod oglasa

Festival, koji se održava u organizaciji Hrvatskog saveza hodanja i suorganizaciji Turističke zajednice Ličko-senjske županije i Lika travela, pokazao je kako interes iz godine u godinu nastavlja rasti, naročito sa sve većim priljevom stranih hodača, ponajprije članova IML-a. Njih se iduće godine očekuje u daleko većem broju. 

Cijeli festival snimljen je i u tehnologiji VR 360, od strane Prilika Grupe. Nekoliko snimaka iz Otočca, i nekoliko snimaka iz Gospića, možete pogledati na YouTube kanalu.

Snimka sa starta najveće rute u Otočcu prikazuje kako izgleda početak najkraće rute u Gackoj dolini, one od 10+ kilometara.

Druga snimka prikazuje hodanje nekoliko stotina posjetitelja uz rijeku Gacku, kroz mjesto Prozor. .

Treća dio rute Gacka 10+.

Četvrta snimka prikazuje dolazak do popularnih Šatrića, mjesta na rijeci Gackoj na kojem su ispričane mnoge turističke priče.

Peta snimka prikazuje povratak prema centru Otočca, u smjeru zaseoka Vivoze.

Pogledajte i druge snimke na kanalu Prilika Grupe.