Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Otkrivamo kako do 3D modela poznatih lokacija

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Korisnik Dung3onlord na Redditu je nedavno objavio zanimljiv video u kojem demonstrira kako možete ubaciti 3D modele iz Google karti u svoj XR projekt.

U videu možemo vidjeti kako korisnik „uzima“ 3D modele poznatih mjesta s alatne trake i doslovno ih baca kroz prozor, nakon čega se ti modeli prikazuju u virtualnom svijetu.

Video također služi kao kratki tutorial u kojem nam korisnik pokazuje kako pomoću programa RenderDoc možemo iskoristiti 3D modele s Google karti kako bismo ih prikazali u virtualnom svijetu.

Kompletan tutorial možete pogledati na YouTubeu.

Što je RenderDoc?

RenderDoc je besplatan debugger (program koji služi za testiranje i ispravljanje bugova u drugim programima) koji služi za analiziranje pojedinih frameova stvorenih pomoću raznih drugih programa, poput videoigara. Sam program je open source, što znači da je kod ovog programa javno dostupan za modificiranje i distribuciju. Razvoj programa odvija se na githubu, a u njemu sudjeluju korisnici programa.

RenderDoc stavlja veliki fokus na jednostavnost. Program je pristupačan i napravljen da bude što pristupačniji i jednostavniji za razumjeti.