Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

ActiveLook – AR naočale za sportaše

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

ActiveLook, odjel za dorađenu stvarnost (AR) francuske tvrtke MicroOLED i pružatelj tehnologije AR pametnih naočala, je najavio svoju novu tehnološku platformu ‘NexT’. S NexT-om, tvrtka ima za cilj ponovno izumiti sportske naočale koristeći svoju minijaturiziranu AR tehnologiju za prikaz bitnih podataka o sportskim performansama bez ometanja vidnog polja. Uređaj pruža korisnicima ključne podatke o izvedbi u stvarnom vremenu, kao što su vrijeme, udaljenost, brzina, otkucaji srca, a u nekim slučajevima i GPS navigaciju. Sve nevedeno, točno pred vašim očima.

Novi korak za sve atletičare i sportaše

Ove sunčane naočale s proširenom stvarnošću su povezane koliko god mogu. Bluetooth povezuje naočale s ActiveLook aplikacijom na vašem pametnom telefonu. Ova ultra-lagana izvedba AR tehnologije čini uzbudljivo trčanje, jahanje, jedrenje itd. praktičnom stvarnošću.

ActiveLook 2.0 uvodi brojna poboljšanja naočala koje podržavaju ActiveLook. To uključuje od dodatnih mogućnosti prilagodbe i poboljšanog korisničkog sučelja do boljih Bluetooth niskoenergetskih veza i jačeg kompleta za razvoj softvera. Sustav se može koristiti s raznim sportskim naočalama proizvođača kao što su ENGO, Julbo i Cosmo. Prema MicroLED-u, ActiveLook se može upariti s pametnim telefonima, pametnim satovima i drugim Bluetooth-kompatibilnim uređajima za pristup još više podataka vezanih uz performanse.

Srce ActiveLook sistema temelji se na monokromatskom AMOLED zaslonu rezolucije 304 x 256 piksela koji troši manje od 1 milivata. S trajanjem baterije od više od 12 sati i težinom od samo 6 g, ActiveLook pruža čitljiv zaslon bez obzira na uvjete ambijentalnog osvjetljenja.

Budućnost ActiveLook naočala

Najveći problem je masovno sleganje ramenima. Tko zapravo ovu tehniku? Kakvu će nam korist ponuditi? Naravno, HUD izbjegava potrebu gledanja dolje u vaše biciklističko računalo ili štedi neugodnosti podizanja ručnog zgloba tijekom trčanja, ali nijedno od toga nije zahtjevno.  ActiveLook posebno cilja na sportsko tržište, gdje proširena stvarnost može pružiti značajne prednosti kao navigacijska pomoć i tehnologija za izvješćivanje o fizičkim performansama za sportaše kao što su biciklisti, trkači, skijaši i triatlonci.

Za više informacija posjetite službenu stranicu Activelook-a.