Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Promjene u Apple-u, Vision Pro update, novi MacBook i druge novosti

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Promjene na vrhu Apple-ovog izvršnog tima

U nedavnom valu unapređenja i odlazaka izvršnih direktora, Apple je napravio značajne promjene u svom upravnom vrhu. Ove promjene dolaze u trenutku kada se ovaj tehnološki div priprema za niz lansiranja proizvoda, uključujući ažuriranu verziju Vision Pro, nove MacBook uređaje i jedinstvenu strategiju ažuriranja softvera. Pogledajmo detalje ovih razvoja.

Unapređenje izvršnih direktora

Apple je uvijek bio poznat po stabilnom rukovođenju, ali iznenađujući broj direktora napustio je svoje pozicije u 2022. i 2023. godini. Ova promjena, međutim, nije došla bez svog svjetlog trenutka. Tvrtka je unaprijedila nekoliko pojedinaca iz različitih odjela.

Odjel za maloprodaju

U odjelu za maloprodaju ističu se unapređenja kao što su:

  • Tracey Hannelly, imenovana potpredsjednicom za angažman i marketing u maloprodaji.
  • Karen Rasmussen, sada potpredsjednica za online maloprodaju.
  • Vanessa Trigub, koja je preuzela ulogu potpredsjednice za maloprodajne operacije.

Ova unapređenja ne samo da su popunila ključne pozicije, već su Deirdre O’Brien, šefici maloprodaje u Apple-u, pružila svježu grupu pomoćnika koji bi potencijalno mogli postati nasljednici u budućnosti.

Softverski inženjering

U softverskom inženjeringu, Jeremy Sandmel i David Biderman unaprijeđeni su na razinu potpredsjednika, izvješćujući se starijem potpredsjedniku Craigu Federighiju. Sandmel je odgovoran za grafički softver, dok Biderman vodi odjel za audio i medijske softverske tehnologije.

Hardverska tehnologija

Unutar odjela za hardversku tehnologiju pod vodstvom Johnyja Sroujija, Harry Guo unaprijeđen je na poziciju potpredsjednika za video inženjering. On je odgovoran za softver povezan s upravljačima za video i Face ID te timove za umjetnu inteligenciju koji rade na pretvaranju standardnih videa u 3D za Vision Pro uređaj.

Operacije

U organizaciji Apple-ovih operacija, Rob Hardy i Vashist Vasanthakumar su oboje napredovali. Hardy izvješćuje glavnom direktoru za operacije proizvoda, Priyi Balasubramaniam, dok je Vasanthakumar pod nadzorom Roba Yorka, koji upravlja proizvodnjom kućišta uređaja.

Međutim, usred ovih unapređenja, također je došlo do odlaska visokog izvršnog direktora za hardver, Yannick Bertolus, koji je desetljećima bio odgovoran za kvalitetu i testiranje proizvoda. Apple-ov veteran Donny Nordhues preuzima Bertolusovu poziciju.

Vision Pro: novi smjer

Apple nije samo restrukturirao svoj izvršni tim; radi i značajne promjene u svojoj liniji proizvoda, uključujući visoko očekivani Vision Pro.

Jeftinija Inačica Vision Pro-a

Uviđajući da je cijena od 3.500 dolara za Vision Pro previsoka za masovno tržište, Apple radi na jeftinijem modelu. Ova promjena uključuje preusmjeravanje resursa s projekta samostalnih AR naočala kako bi se usredotočili na povoljnije VR naočale.

Interni razgovori u Apple-u ukazuju da bi jeftiniji model mogao biti u rasponu od 1.500 do 2.500 dolara. Da bi smanjili troškove, tvrtka planira koristiti ekrane niže razlučivosti, procesor s iPhone-a i potencijalno ukloniti EyeSight značajku te neke vanjske kamere i senzore.

Vision Pro Nove Generacije

Paralelno s time, Apple radi na drugoj generaciji Vision Pro uređaja s premium značajkama, ali manji i lakši kako bi korisniku osigurali veću udobnost tjekom dužeg korištenja uređaja. Jedna značajna promjena je integracija dioptrijskih leća izravno u uređaj, što pojednostavljuje njegov dizajn.

Očekuje se da će prvi Vision Pro biti lansiran “na početku iduće godine”, iako Apple-ova interpretacija “na početku” može se protezati do kasnog proljeća.

MacBook-i i iPad: Što nas čeka?

Poklonici Apple-a uvijek s nestrpljenjem očekuju najnovije informacije o MacBook i iPad ažuriranjima. Iako neće biti lansiranja ovog listopada, na horizontu su uzbudljivi razvoji.

iPad

Apple radi na nekoliko novih modela iPada, uključujući osnovni iPad, iPad Air i iPad mini. Očekuje se da će ovi uređaji imati brže procesore, ali veće promjene nisu najavljene u bliskoj budućnosti.

Što se tiče iPad Pro uređaja, koji su namijenjeni profesionalcima i entuzijastima, očekuju se redizajnirani modeli s OLED ekranima, bržim procesorima i preuređenim Magic Keyboardima. Međutim, očekuje se da će se na tržištu pojaviti tek sljedeće godine.

MacBook

Poklonici Apple-a bit će oduševljeni činjenicom da se 14-inčni i 16-inčni MacBook Pro uređaji s M3 Pro i M3 Max čipovima značajno približavaju masovnoj proizvodnji. Očekuje se da će se ovi prijenosnici naći na tržištu između početka i proljeća 2024. godine.

Ako čekate na novi MacBook Air, vjerojatno ćete morati biti strpljivi. 13-inčni i 15-inčni modeli s M3 čipovima upravo su stigli do faze provjere inženjeringa (EVT), što ukazuje na to da ih nećemo vidjeti prije proljeća ili ljeta iduće godine.

Revolucionarna Strategija Ažuriranja Softvera

Kada kupci kupe novi iPhone u Apple trgovini, ponekad dobiju uređaje s zastarjelim softverom. Apple je dobro svjestan da to nije idealno, pogotovo kada postoje visokoprofilni problemi. Kako bi riješio ovaj problem, Apple razvija revolucionarnu strategiju ažuriranja softvera.

Automatska Ažuriranja Softvera

Apple je razvio posebne podloške na koje trgovine mogu postaviti kutije s iPhone-ima. Ovaj sustav može bežično uključiti iPhone, ažurirati njegov softver na najnoviju verziju i zatim ga ponovno isključiti – sve to bez otvaranja ambalaže uređaja. Cilj ovog inovativnog pristupa jest osigurati da kupci napuste trgovinu sa svojim novim iPhone-ima ažuriranim na najnoviji softver.

Tvrtka planira implementirati ovaj sustav u svojim trgovinama prije kraja godine, poboljšavajući time korisničko iskustvo svojih kupaca.

Nedavna unapređenja izvršnih direktora u Apple-u i strategije razvoja proizvoda izazvali su veliko uzbuđenje među njegovom posvećenom korisničkom bazom. S naglaskom na pristupačnosti, ovaj tehnološki div radi na jeftinijem modelu Vision Pro slušalice i revitalizaciji MacBook linije. Osim toga, tvrtka namjerava preoblikovati proces ažuriranja softvera za neraspakirane iPhone uređaje. Dok očekujemo ove promjene, jasno je da Apple-ova predanost inovacijama ostaje snažna kao i dosad. Ostanite s nama za više informacija o ovim razvojima.