Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Lynx-R1 povećana cijena, mogući povratak fokusa na poslovni sektor

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

U iznenađujućem preokretu, tvrtka Lynx, koja stoji iza Lynx-R1 naočala, objavila je značajno povećanje cijene na 1300 dolara dok se ponovno usmjerava na poslovni sektor. Ovaj potez dolazi nakon ranijeg preusmjeravanja prema potrošačima putem Kickstarter kampanje, ali tvrtka sada želi vratiti se svojim počecima. U ovom članku istražit ćemo detalje ove odluke, značajke Lynx-R1 naočala i kako se uspoređuje s konkurencijom.

Brzi Pregled

Lynx-R1 naočale hvale se tehnologijom prolaska boje u stvarni svijet i praćenjem ruku, što ih čini jedinstvenim igračem na tržištu VR naočala. Opremljene visokorezolucijskim kamerama i otvorenim perifernim dizajnom, rade na modificiranoj verziji Androida i podržavaju OpenXR sadržaj.

Izvorno dizajnirane za poslovni sektor, naočala su najavljene 2020. godine po cijeni od 1500 dolara. Međutim, 2021. godine tvrtka je odlučila provesti radikalnu promjenu strategije, značajno smanjivši cijenu uklanjanjem praćenja očiju. Cilj je bio privući potrošače povoljnijom cijenom, težnjom prema “nekoliko stotina dolara” putem Kickstarter kampanje.

Poslovni Sektor kao Primarni Cilj

U nedavnom YouTube uživo prijenosu i sažetom blog objavi, osnivač tvrtke Stan Larroque pripisao je povećanje cijene rastućim troškovima proizvodnje i potrebi za ostvarivanjem dobiti s relativno niskim volumenom prodaje. Preusmjeravanje ima za cilj ponovno “primarno ciljati” poslovni sektor, sektor koji Lynx tvrdi da je zapravo predstavljao većinu njegovih kupaca od početka.

Postojeći Kickstarter sponzori i predbilježbe i dalje će dobiti svoje naočale po originalnoj cijeni koju su platili, kako Lynx osigurava. Međutim, tvrtka je najavila da će se cijena za nove narudžbe uskoro povećati na 1300 dolara.

Problemi s Mikrofonom

Iako su Lynx-R1 počele isporučivati, neki rani sponzori suočili su se s problemima s mikrofonom naočala. U e-pošti poslanoj sponzorima, tvrtka je priznala ove probleme i spomenula “estetske oštećenja na prednjoj ploči i nefunkcionalne mikrofone”. Unatoč tome, obećali su “besplatnu opciju zamjene” za pogođene korisnike u prvom kvartalu 2024. godine.

Tehničke Specifikacije

Lynx-R1 naočale hvale se dvostrukim LCD panelima od 1600×1600 piksela i pokreću ih čipovi prvog generacije Snapdragon XR2, koji se također koriste u Quest 2 i Pico 4 naočalama. Originalno je trebalo početi s isporukom u travnju 2022. godine, ali je nakon četiri najavljena odgađanja konačno počelo s isporukom u kolovozu ove godine.

Jedna od posebnih značajki Lynx-R1 naočala je prolazak boje u stvarni svijet, značajka koja bi ih mogla učiniti značajnim igračem na tržištu potrošačkih naočala da su bile isporučene na vrijeme. Nažalost, prestigla ih je Meta Quest Pro. Nadalje, s Quest 3, opremljenim čipom dvostruko jačim od Lynx-R1 i po cijeni od samo 500 dolara, privlačnost Lynx-R1 za potrošače smanjena je.

Zašto Bi Poslovni Sektor I Dalje Preferirao Lynx-R1

Međutim, čak i s novom cijenom od 1300 dolara, Lynx vjeruje da ima nešto posebno za ponuditi poslovnim korisnicima. Otvoreni periferni dizajn i uravnotežena konstrukcija s stražnjim baterijskim spremnikom mogli bi ih učiniti privlačnijim za poslovni sektor od Quest 3. Nadalje, visoka kvaliteta prolaza boje u stvarni svijet Lynx-R1 čini ih konkurentnijim u odnosu na Quest Pro.

Lynx je također radio na vlastitim opcionalnim kontrolerima sa sustavom praćenja, koji su prvotno trebali biti isporučeni Kickstarter sponzorima istovremeno s naočalama. Ipak, startup je naišao na odgađanja i morao ih je redizajnirati “radi poboljšane preciznosti i raznovrsnosti.” Prema revidiranom rasporedu, sada se planira isporuka u trećem kvartalu 2024. godine.

Promjenjiva Slika

Put Lynx-R1 naočala, od visokopriznatog poslovnog rješenja do pristupačnog potrošačkog proizvoda i natrag na usmjerenost prema poslovnom sektoru, ističe izazove s kojima se startupi suočavaju na konkurentnom tržištu VR tehnologije. Iako povećanje cijene može odvratiti neke potencijalne potrošače, Lynx vjeruje da će njihove jedinstvene značajke i kvaliteta i dalje činiti privlačnim izborom za poslovne korisnike.

Dok se industrija VR tehnologije nastavlja razvijati, pratit ćemo kako se promjenjive strategije tvrtke Lynx i jedinstvena ponuda pozicioniraju Lynx-R1 naočale na tržištu koje dominiraju divovi poput Meta. Još treba vidjeti hoće li obećanje visokokvalitetnog prolaza boje u stvarni svijet i otvorenog perifernog dizajna biti dovoljno da osigura svoje mjesto u poslovnom sektoru.