Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Meta Quest 3: Budućnost MR-a po pristupačnoj cijeni

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Entuzijasti virtualne stvarnosti i tehnološki znatiželjnici, pripremite se za uranjanje u doživljaj kakav do sada niste iskusili! Dugo iščekivani Meta Quest 3 sprema se revolucionirati svijet miješovite stvarnosti svojim naprednim značajkama, VR naočalama sljedeće generacije i pristupačnom cijenom od 499 dolara. Mark Zuckerberg, izvršni direktor tvrtke Meta, najavio je dolazak ovih inovativnih naočala i obećao neusporedivo iskustvo virtualne stvarnosti u samostalnom uređaju.

Jedan od najuzbudljivijih aspekata Meta Quest 3 je snažan naglasak na mješovitoj stvarnosti. Ove naočale predstavljaju mješovitu stvarnost visoke rezolucije u boji, prenoseći korisnike u vizualno zadivljujući digitalni svijet. S boljim zaslonima i poboljšanom rezolucijom, Quest 3 pruža vizualnu vjernost koja će podići iskustvo uranjanja na nove razine.

Meta Quest 3 pokreće Qualcomm čipset sljedeće generacije, koji ima 2 puta veću grafičku izvedbu u usporedbi s prethodnim modelom. To znači da korisnici mogu očekivati igre i virtualna okruženja s izvanrednom grafikom koja pomjeraju granice mogućeg u virtualnoj stvarnosti. Bez obzira jeste li istraživanje virtualnih svjetova, borba protiv neprijatelja ili kreativno stvaranje, grafičke mogućnosti Meta Quest 3 pružit će zaista zapanjujuće iskustvo.

Kontroleri Meta Quest 3 također su značajno unaprijeđeni. Odstupajući od tradicionalnog dizajna, novi kontroleri više nemaju prstenove niti kamere za praćenje. Umjesto toga, nude prave taktilne povratne informacije, pružajući korisnicima uranjanje koje uključuje više osjetila. Blago zakrivljeni oblik kontrolera ukazuje na prisutnost senzora pritiska palca, olakšavajući intuitivne geste hvatanja i poboljšavajući interakciju unutar virtualnog okruženja.

Što se tiče dizajna, Meta Quest 3 ističe se elegantnim i udobnim oblikom. Naočale su 40% tanje i udobnije od prethodnih modela, osiguravajući dugotrajno nošenje bez žrtvovanja udobnosti. Na donjoj strani naočala nalaze se kontrole glasnoće, regulator IPD za personalizirane vizualne postavke, dvije kamere za praćenje i tri otvora koji ukazuju na mogućnost uključivanja stanice za punjenje, slično kao kod Quest Pro.

Pogled na prednji dio Meta Quest 3 otkriva jednu kameru za praćenje i RGB-kolor kameru po oku, uz središnji senzor dubine. Ovi napredni senzori zajednički djeluju kako bi korisnicima pružili stvarnu dubinu percepcije tijekom iskustava prolaska kroz stvarnost, dodatno zamagljujući granicu između fizičkog i virtualnog svijeta. Dodatno, gumb za uključivanje uređaja i prikladan USB-C priključak smješteni su na lijevoj strani.

S cijenom od 499 dolara, Meta Quest 3 je pristupačan ulaz u čaroliju mješovite i virtualne stvarnosti. Kompatibilan je sa postojećom bibliotekom Quest 2, uz obećanje dolaska novih naslova. Predanost tvrtke Meta da visokokvalitetna iskustva virtualne stvarnosti budu dostupna širem auditoriju jasno se očituje u cijeni Quest 3, koja pronalazi ravnotežu između pristupačnosti i uključivanja naprednih značajki.

Dok s nestrpljenjem iščekujemo izlazak Meta Quest 3 ove jeseni, svijet virtualne stvarnosti nalazi se na pragu transformacijske revolucije. S visokom rezolucijom boje mješovite stvarnosti, snažnim Qualcomm čipsetom, poboljšanim kontrolerima i elegantnim dizajnom, ove samostalne naočale postavljene su da preoblikuju naša očekivanja o tome što nam pruža tehnologija uranjanja. Ostanite u tijeku za više uzbudljivih vijesti na Meta Connect konferenciji 27. rujna.