Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

XREAL otkriva XREAL Spatial Display i XREAL Beam

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

U hrabrom potezu koji će preoblikovati krajolik proširene stvarnosti, Nreal se službeno preimenovao u XREAL, označavajući svoje ambiciozne planove za globalno širenje. Tvrtka ima za cilj utvrditi svoju poziciju kao lider u industriji proširene stvarnosti putem revolucionarne tehnologije i inovativnih proizvoda. XREAL je najavio uvođenje XREAL Spatial Displaya, revolucionarne nadogradnje u odnosu na prethodni Air Casting mod koji je bio prisutan na naočalama Nreal Air.

Ključna značajka XREAL Spatial Displaya je implementacija 3DoF (tri stupnja slobode, “Degrees of Freedom”) praćenja, što predstavlja značajan iskorak u svijetu zaslona proširene stvarnosti. Za razliku od konvencionalnih naočala za proširenu stvarnost koje se oslanjaju na pokrete glave, XREAL-ov Spatial Display sidri virtualne objekte za tijelo korisnika, rezultirajući intenzivnijim i besprijekornijim iskustvom. Ova napredna tehnologija obećava postavljanje novog standarda za buduće zaslone, pružajući korisnicima veću udobnost i slobodu kretanja.

Na početku, praćenje 3DoF bilo je dostupno samo korisnicima Androida i MacOS-a koji su instalirali XREAL-ovu Nebula AR softver. Međutim, XREAL sada cilja na univerzalnu dostupnost ove tehnologije putem uređaja XREAL Beam. XREAL Beam djeluje kao adapter i omogućuje kompatibilnost XREAL Spatial Displaya s igraćim konzolama, pametnim telefonima i osobnim računalima. XREAL također planira proširiti kompatibilnost Nebule na Windows i Steam Deck, osiguravajući široku bazu korisnika koja može uživati ​​u prednostima ove inovativne tehnologije proširene stvarnosti.

Preimenovanje u XREAL rezultat je pravnog spora s tvrtkom Epic Games zbog sličnosti između oznake “Nreal” i Epicovog zaštitnog znaka “Unreal”. Kako bi izbjegli bilo kakvu zbunjenost i uspostavili jedinstveni identitet u industriji proširene stvarnosti, tvrtka je odlučila prihvatiti novo ime. Peng Jin, suosnivač tvrtke XREAL, ističe da slovo “X” u XREAL odražava posvećenost tvrtke širenju stvarnosti i stvaranju prekograničnih iskustava, istovremeno stavljajući naglasak na pružanje vrijednosti korisnicima.

Lansiranjem uređaja XREAL Beam, XREAL ima za cilj omogućiti Spatial Display i funkcionalnost 3DoF na širokom spektru uređaja. Putem bežičnih i žičanih veza, korisnici sada mogu uživati ​​u iskustvu Spatial Displaya do 201 inča na većini pametnih telefona, osobnih računala i igraćih konzola. XREAL je također uveo još dva načina prikaza kako bi nadopunio iskustvo Spatial Displaya.

Prvi način, nazvan “Smooth Follow”, poboljšava sposobnost ogledanja korištenjem sofisticiranih algoritama za stabilizaciju prikaza čak i tijekom malih ili naglih pokreta. Ovaj način je posebno koristan za korisnike koji koriste XREAL Air naočale tijekom putovanja. Drugi način, poznat kao “Sideview”, prvi je put predstavljen u Nebuli za Android i omogućuje korisnicima da smanje prikaz u bočni prozor kako bi smanjili vizualne smetnje tijekom hodanja ili obavljanja više zadataka.

Peng Jin vjeruje da tehnologija Spatial Displaya predstavlja značajan iskorak u industriji proširene stvarnosti, slično kao što je e-mail promijenio internet. XREAL je odlučan u tome da 3DoF postane standardno vizualno iskustvo pametnih naočala i s ponosom očekuje da će biti prvi koji će ponuditi ovo revolucionarno iskustvo korisnicima diljem svijeta.

Osim najave XREAL Beam uređaja, XREAL je najavio planove za izdanje beta verzije Nebule za Windows, donoseći iskustvo višeslojnog virtualnog radnog okruženja na računalima sa sustavom Windows. Dosad je Nebula bila dostupna samo korisnicima MacOS-a koji su koristili M1/M2 Mac računala, pružajući im mogućnost korištenja tri ogromna virtualna zaslona. XREAL također planira izdati verziju Nebule za SteamOS, omogućavajući korisnicima Steam Decka da se lako povežu s XREAL Air i uživaju u prednostima tehnologije Spatial Displaya.

Također, XREAL ima za cilj povećati osvježavanje zaslona XREAL Air na 90Hz putem ažuriranja firmwarea, poboljšavajući mogućnosti ogledanja i prikaza 3DoF. Uz to, tvrtka planira proširiti svoju prisutnost na Amazonu na europskom tržištu i u Velikoj Britaniji kako bi udovoljila sve većem globalnom interesu za svoje proizvode.

XREAL-ova nedavna preobrazba i uvođenje revolucionarne tehnologije Spatial Displaya i uređaja XREAL Beam pokazuju predanost tvrtke proširivanju granica proširene stvarnosti. Fokusirajući se na poboljšanje korisničkog iskustva i čineći proširenu stvarnost dostupnom širem krugu ljudi, XREAL je predvodnik u stvaranju nove ere imerzivne tehnologije.