Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Campfire predstavio holografska aplikaciju za korporativnu suradnju

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Campfire, pionir tehnologije imerzivne suradnje, nedavno je predstavio svoj inovativni sustav holografske suradnje namijenjen korporativnim proširenim stvarnostima (XR). Ova inovativna rješenja uključuje svestranu aplikaciju kompatibilnu s računalima (PC), Mac-om i iPadom, kao i posebne AR naočale za računala.

Pomoću Campfire-ovog naprednog rješenja, hibridni timovi mogu besprijekorno surađivati koristeći 3D modele i skenove, istovremeno uživajući u jednostavnosti i praktičnosti modernih 2D alata za suradnju. Tvrtka tvrdi da njihov sustav omogućuje korisnicima da dožive holograme visoke vjernosti tijekom osobne komunikacije na sastancima, čime se poboljšava iskustvo imerzivne suradnje.

Ovo višestruko platformno iskustvo dostupno je putem jednostavnog linka koji omogućuje korisnicima da se pridruže 3D sceni koja uključuje preko 40 vrsta 3D modela i skenova. Suradnici mogu interaktivno djelovati s sadržajem na sastancima ili izvan njih, koristeći alate za istraživanje i anotiranje dijeljenih materijala. Fleksibilnost Campfire-ovog rješenja eliminira potrebu za fizičkim putovanjima, slanjem i mogućim kašnjenjima povezanim s neučinkovitom komunikacijom pri korištenju tradicionalnih 2D metoda.

Jay Wright, izvršni direktor i suosnivač tvrtke Campfire, objasnio je motivaciju iza njihove inovacije rekavši: “XR za korporacije bio je raspršen niz točkovnih rješenja koja nisu bila skalabilna zbog nedostatka upotrebljivosti i praktičnosti. Campfire smo osmislili kako bismo riješili osnovni izazov s kojim se suočavamo u komunikaciji trodimenzionalnih informacija. Učinili smo to jednostavnijim nego ikad prije i ponosni smo što smo to doveli na tržište.”

Campfire-ova najava slijedi dvogodišnju suradnju s klijentima iz različitih industrija, uključujući aerosvemir, automobilsku industriju, medicinske uređaje, maloprodaju i odjeću, koji su tražili povećanje produktivnosti i održivosti u svojim inicijativama digitalne transformacije. Kroz svoj program rani pristup, tvrtka je primila povratne informacije od brojnih prijavitelja i uključila njihove uvide kako bi osigurala da rješenje odgovara različitim radnim procesima.

Jedan zadovoljni klijent, Ryan Wheeler, viši stručnjak za napredne vizualizacije u tvrtki Collins Aerospace, izrazio je oduševljenje Campfire-ovom tehnologijom rekavši: “Već 15 godina proučavamo AR i VR jer su potencijalne dobiti u produktivnosti i uštedama toliko velike. Odlučili smo se za suradnju s Campfireom jer je to bez sumnje najjednostavnije rješenje koje sam vidio i nudi najbolje vizualno iskustvo u AR naočalama. Campfire otvara vrata mnogo širem nizu primjena koje prije nismo mogli obrađivati.”

Campfire sada nudi sljedeće proizvode kako bi podržao svoj sustav holografske suradnje:

Campfire aplikacija:

• Olakšava suradnju donoseći jednostavnost modernih 2D alata u 3D svijet

• Omogućuje organizaciju preko 40 vrsta 3D modela u scene koje se mogu dijeliti putem linkova.

• Olakšava suradnju pružanjem alata za objašnjavanje i razumijevanje složenih koncepata.

• Kompatibilna s računalima (Windows 10+), Macom i iPadom.

• Dostupan je freemium model, a poslovni planovi započinju od 1500 američkih dolara po korisniku godišnje.

Campfire AR naočale:

• Omogućuje iskustva dorađene stvarnosti (AR) visoke vjernosti za komunikaciju licem u lice na sastancima.

• Ističe se vidnim područjem koje je više od četiri puta veće od drugih vodećih AR naočala, prema tvrtki Campfire.

• Koristi iPhone kao kontroler s Campfire paketom.

• Za pouzdane dijeljene holograme u uredima, prostorijama za sastanke i prostorima za suradnju zahtijeva ‘Campfire Console’ ili ‘Studio Console’ uređaje tvrtke.

• Certificirana za priključivanje i kompatibilnost s Dell Precision radnim stanicama koristeći Thunderbolt 3 tehnologiju.

Campsite Starter Kit:

• Nudi najbrži način za početak korištenja holografske suradnje, korisnici mogu postaviti i početi koristiti sustav u manje od jednog sata.

• Uključuje po dvoje Campfire AR naočala/paketa/konzola (Pioneer izdanje), pet korisničkih licenci za poduzeća i jednu Studio konzolu.

• Dostupno u Sjedinjenim Američkim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu i Europskoj uniji.

• Cijena iznosi 15 000 američkih dolara godišnje.

Campfire-ov sustav holografske suradnje predstavlja značajan korak prema revolucioniranju timskih suradnji u XR prostoru. S pristupom koji je jednostavan za korištenje, hologramima visoke vjernosti i kompatibilnošću s različitim uređajima, Campfire ima za cilj povećati produktivnost, optimizirati radne procese i smanjiti troškove u različitim industrijama. Dok poduzeća nastavljaju istraživati imerzivne tehnologije, inovativno rješenje Campfirea otvara put prema novoj eri suradnje u digitalnom dobu.